Flux-stiri

SUA transferă peste 1.400 de sisteme antiaeriene Ucrainei

SUA înarmează UcrainaSUA înarmează Ucraina

  • Statele Unite ale Americii au transferat Kievului peste 1.400 de sisteme antiaeriene Stinger şi 6.500 de sisteme Javelin, a declarat deputatul ucrainean Kira Rudik.
  • Potrivit parlamentarului citat de Sky News, lista include şi elicoptere Mi-17, sisteme Harpoon şi drone.
  • Casa Albă va oferi un ajutor militar suplimentar de un miliard de dolari, pentru a susţine Ucraina.

Deputatul ucrainean Kira Rudik a declarat că SUA a transferat Kievului peste 1.400 de sisteme antiaeriene Stinger şi 6.500 de sisteme Javelin.

Anunţul vine după ce Casa Albă a spus săptămâna aceasta că va oferi un ajutor militar suplimentar de un miliard de dolari, pentru a susţine Ucraina în războiul pe care îl poartă cu Rusia.

L-am informat pe preşedintele Zelenski că Statele Unite oferă încă 1 miliard de dolari în asistenţă de securitate pentru Ucraina, inclusiv artilerie suplimentară şi arme de apărare de coastă, precum şi muniţie pentru artilerie şi sisteme avansate de rachete de care ucrainenii au nevoie pentru a-şi susţine operaţiunile defensive din Donbas„, a declarat preşedintele SUA, Joe Biden.

The post SUA transferă peste 1.400 de sisteme antiaeriene Ucrainei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code