Flux-stiri

Taifunul Rai a provocat decesul a 208 persoane în Filipine

  • Numărul victimelor din Filipine a crescut la 208 din cauza taifunului Rai.
  • Președintele Duterte va oferi două miliarde de pesos pentru a ajuta provinciile afectate.

Reuters a anunţat că numărul deceselor din Filipine cauzate de taifunul Rai a crescut la 208.

„Poliţia a fost mobilizată pentru operaţiuni de ajutor şi pentru a asigura ordinea în zonele afectate de calamitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei naţionale, Roderick Alba.

Catastrofa a dus la strămutarea a 490.000 de persoane în Filipine. Taifunul a lăsat în urma sa distrugeri uriaşe în provinciile Cebu, Leyte şi Surigao del Norte, inclusiv populara destinaţie de surfing Siargao şi Insulele Dinagat.

Preşedintele Rodrigo Duterte s-a angajat să investească aproximativ două miliarde de pesos (40 de milioane de dolari) în fonduri dedicate provinciilor grav afectate de taifun. În Filipine, oficialii serviciilor de gestionare a dezastrelor încearcă încă să evalueze amploarea pagubelor cauzate de un taifun ce a măturat, joi, provinciile din centrul şi sudul ţării.

The post Taifunul Rai a provocat decesul a 208 persoane în Filipine appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code