Flux-stiri

Țara care va interzice bancnota de 500 de euro. Cum a motivat ministrul de Finanțe inițiativa

Bancnotă de 500 de euro.Bancnotă de 500 de euro.

  • Ministrul olandez de Finanțe a pornit o mișcare europeană comună care cere interzicerea bancnotei de 500 de euro.
  • Mai mult, ministrul – Wopke Hoekstra – cere și limitarea plăților în numerar de peste 5000 de euro.
  • Scopul inițiativei este combaterea spălării banilor.

Wopke Hoekstra, ministrul olandez de Finanțe, este liderul unei mișcări europene comune care cere interzicerea bancnotei e 500 de euro, conform publicației DutchNews.nl.

Planul este sprijinit de Belgia, Franța, Italia și Spania, spune ministrul olandez de Finanțe.

Decizia de interzicere a bancnotei de 500 de euro și limitarea plăților în numerar de peste 5000 de euro nu-i va afecta pe consumatori pentru că aceștia fac rar plăți în numerar de peste 1000 de euro, spune ministrul olandez de Finanțe.

În plus, fiecare țară poate decide un plafon mai scăzut pentru plățile în numerar. Hoekstra lucrează la un program prin care se pot limita plățile în numerar la suma de 3000 de euro în Olanda. Această inițiativă este o parte a planului național prezentat în 2019, plan care privea combaterea spălării banilor.

The post Țara care va interzice bancnota de 500 de euro. Cum a motivat ministrul de Finanțe inițiativa appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code