Flux-stiri

Țările NATO vecine cu Rusia intenționează să ridice „un zid de drone”

  • Cele șase țări membre NATO vecine Rusiei au stabilit ridicarea unui „zid de drone”
  • Scopul acestei decizii este de a apăra frontierele
  • Lituania, Letonia, Estonia, Finlanda, Norvegia și Polonia vor să se protejeze împotriva provocărilor

Cele şase ţări NATO care sunt vecine cu Rusia au stabilit să ridice un „zid de drone” pentru a-şi apăra frontierele de eventualele „provocări”, a transmis vineri guvernul lituanian.

„Este vorba despre ceva complet nou, un zid de drone care se va întinde din Norvegia până în Polonia. Obiectivul este de a utiliza drone şi alte tehnologii pentru a ne proteja frontierele”, a declarat ministrul de interne al Lituaniei, Agne Bilotaite, după discuțiile cu omologii săi din: Letonia şi Estonia – şi din Finlanda, Norvegia şi Polonia.

„Nu este vorba doar despre infrastructuri fizice, sisteme de supraveghere, ci şi despre drone şi alte tehnologii, care ne-ar permite să ne protejăm contra provocărilor unor ţări ostile şi să împiedicăm contrabanda”, a completat ministrul lituanian.

Țările vor să utilizeze sistemele pentru a intercepta dronele, pe lângă desfășurarea acestora pentru supravegherea frontierelor.

Ministerul de interne al Lituaniei nu a oferit detalii cu privire la un posibil calendar pentru acest proiect.

Citește și

The post Țările NATO vecine cu Rusia intenționează să ridice „un zid de drone” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 57 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code