Flux-stiri

LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 231. Brigăzile Qassam declară că lovește forțele israeliene din nordul Gazei

  • Hamas a declarat că luptătorii săi au vizat două tancuri Merkava și un buldozer militar israelian cu rachete Yassin-105 în zona Beit Lahiya.
  • Confruntările între luptătorii palestinieni și operațiunile militare israeliene continuă în nordul Gazei, vizând tabăra de refugiați Jabalia și zonele învecinate.
  • În ciuda reducerii operațiunilor în nordul Gazei în ianuarie, armata israeliană a reluat atacurile la sol în mai, raportând pierderi de 634 de soldați și 3.581 răniți de la izbucnirea conflictului pe 7 octombrie.
  • Macron discută cu oficialii arabi „soluția a două state”

UPDATE: Emanuel Macron discută cu oficialii arabi situația dintre cele două state

Președintele francez Emanuel Macron a discutat vineri seara cu prim-ministrul Qatarului şi miniştrii de externe saudit, egiptean şi iordanian despre situația din Fâșia Gaza și despre punerea în aplicare a „soluției a două state” dinre israelieni și palestinieni.

Oficialii prezenți au discutat despre „toate pârghiile care ar putea fi activate pentru a obţine redeschiderea tuturor punctelor de trecere” către teritoriu palestinian şi au analizat modul pentru „creştere şi aprofundare a cooperării lor în materie de ajutor umanitar”.

Aripa armată a Hamas spune că luptătorii săi au vizat două tancuri Merkava și un buldozer militar israelian cu rachete Yassin-105 în timpul luptei din zona Beit Lahiya, scrie Al Jazeera.

Luptătorii palestinieni continuă să se confrunte cu operațiunile militare israeliene în nordul Gazei, unde atacurile au vizat tabăra de refugiați Jabalia și zonele învecinate.

În ianuarie, armata israeliană a anunțat că își reduce operațiunile în nordul Gazei, după ce a „demontat” Hamas în zonă. La începutul lunii mai, însă, a lansat din nou atacuri la sol, spunând că luptătorii palestinieni s-au regrupat în nord.

Potrivit cifrelor militare israeliene, cel puțin 634 de soldați au fost uciși și 3.581 au fost răniți de la izbucnirea conflictului din Gaza pe 7 octombrie.

The post LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 231. Brigăzile Qassam declară că lovește forțele israeliene din nordul Gazei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 58 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code