Flux-stiri

Telegram este interzis în Brazilia din cauză că nu și-a verificat e-mailul

  • Judecătorul de la Curtea Supremă a Braziliei a ordonat blocarea aplicației de mesagerie online, în urma unei solicitări din partea poliției federale a țării, care a acuzat-o că nu colaborează cu autoritățile pentru a combate dezinformarea.
  • Telegram, care este populară printre grupurile de extremă dreapta din mai multe țări, este platforma preferată de președintele țării, Jair Bolsonaro și de susținătorii săi.
  • Bolsonaro are peste un milion de adepți pe platforma de mesagerie, iar aliații săi spun că interdicția aplicației este motivată politic.

Judecătorul de la Curtea Supremă a Braziliei, Alexandre de Moraes, a ordonat, vineri, suspendarea aplicației de mesagerie online, Telegram, pe motiv că aceasta nu a răspuns la comunicările primite de la autoritățile braziliene de aplicare a legii privind combaterea dezinformării.

Instanțele braziliene au încercat să limiteze răspândirea dezinformării prin eliminarea comentatorilor politici radicali de dreapta, dar Telegram nu a dat curs acestei cereri.

Telegram este populară printre grupurile de extremă dreapta din mai multe țări, fiind, de asemenea, platforma preferată de către președintele Braziliei, Jair Bolsonaro și de susținătorii săi.

Bolsonaro are peste un milion de adepți pe platforma de mesagerie, iar aliații săi spun că interdicția sa este motivată politic.

Judecătorul de Moraes a acordat Apple și Google cinci zile pentru a elimina aplicația din magazinele lor online. Autoritatea braziliană de reglementare în domeniul telecomunicațiilor, „Anatel”, a acordat, de asemenea, cinci zile furnizorilor de servicii de internet din țară pentru a bloca accesul la serviciile Telegram.

Între timp, Telegram a implorat instanțele să suspende decizia pentru a-i permite să numească un reprezentant legal în țară.

Fondatorul și directorul executiv al Telegram, Pavel Durov, și-a cerut scuze, spunând că firma sa a ratat mesajele instanței, deoarece a verificat o adresă de e-mail greșită.

La data publicării, aplicația Telegram este, încă, accesibilă.

The post Telegram este interzis în Brazilia din cauză că nu și-a verificat e-mailul appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code