Flux-stiri

Tot ce nu știai despre beneficiile circumciziei pentru sănătatea sexuală

  • Studiul „Population Health Metrics” arată că Marea Britanie este în urma în ceea ce privește circumcizia, inclusiv după SUA, unde peste 70% dintre bărbați sunt circumciși.
  • În timp ce circumcizia masculină se bazează, în mare parte, pe obiceiuri culturale și religioase, cercetările au arătat că aceasta vine cu unele beneficii pentru sănătatea sexuală.
  • Reduce riscul de infecție pentru bărbați și femei.

Cercetările arată că îndepărtarea porțiunii de piele care acoperă partea superioară a organului sexual masculin aduce beneficii nu numai pentru sănătatea sexuală a bărbaților, ci și pentru partenerele lor de sex feminin.

Studiul „Population Health Metrics” arată că Marea Britanie este în urma în ceea ce privește circumcizia, inclusiv după SUA, unde peste 70% dintre bărbați sunt circumciși.

În multe țări din Africa, Orientul Mijlociu și Asia de Sud, procentul bărbaților care au fost supuși operației de îndepărtare a porțiunii de piele situată pe organul reproducător se situa în jurul valorii de 90 de procente.

În timp ce circumcizia masculină se bazează, în mare parte, pe obiceiuri culturale și religioase, cercetările au arătat că aceasta vine cu unele beneficii pentru sănătatea sexuală. Iată patru de reținut.

Reduce riscul de infecție pentru bărbați

Mai multe studii citate de Aaron A. R. Tobian (MD, PhD) și Ronald H. Gray (MD, MSc) în lucrarea „The Medical Benefits of Male Circumcision” au arătat că bărbații heterosexuali care sunt circumciși au cu 51-60% mai puține șanse de a contracta HIV.

În plus, studiile au demonstrat, de asemenea, că circumcizia reduce cu 28-34% probabilitatea ca bărbații să contracteze herpes genital, în timp ce riscul de a dezvolta ulcerații genitale a scăzut cu 47%.

Risc redus de infecție și pentru femei

În mod firesc, o sănătate sexuală mai bună la bărbații heterosexuali duce, de asemenea, la o sănătate sexuală mai bună la partenerele lor. Același studiu a constatat că partenerele de sex feminin ale bărbaților circumciși au avut cu 28% mai puține șanse de a contracta un papilomavirus uman cu risc ridicat (HR-HPV).

Partenerele lor feminine aveau, de asemenea, cu 40% mai puține șanse de a dezvolta vaginoză bacteriană și cu 48% mai puține șanse de a contracta trichomoniaza.

Face ca actul sexual să fie mai satisfăcător pentru femei

Aproximativ 40% dintre femei au declarat că au fost mai satisfăcute de în timpul actului sexual, după ce partenerii lor au fost circumciși, au constatat cercetătorii din Uganda, doar 3% dintre ele plângându-se de o satisfacție redusă.

Face ca actul sexual să fie mai satisfăcător și pentru bărbați

Un studiu citat de WebMD a observat că 97% dintre bărbați au declarat că nivelul lor de satisfacție sexuală a rămas neschimbat sau a fost mai bun după ce au fost circumciși.

O altă cercetare a constatat că 64% dintre bărbați au spus că organul lor sexual a fost „mult mai sensibil” după ce au fost circumciși, în timp ce 54,4% au spus că le-a fost „mult mai” ușor să ajungă la orgasm.

The post Tot ce nu știai despre beneficiile circumciziei pentru sănătatea sexuală appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code