Flux-stiri

Totalul cazurilor COVID-19 din Franța trece de 20 de milioane

covid-frantacovid-franta

  • Aproximativ 54 de milioane din cei peste 67 de milioane de cetățeni ai Franței au primit cel puțin o doză de vaccin.
  • Ministerul nu detaliază câte cazuri de dublă sau triplă infectare ar putea fi incluse în numărătoarea cazurilor.
  • Joi, ministerul a anunțat 274.351 cazuri noi COVID-19.

Totalul cumulat al cazurilor confirmate de COVID-19 în Franța de la începutul pandemiei a depășit 20 de milioane de cazuri, conform informațiilor transmise de Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății a înregistrat joi 274.352 de noi cazuri, ceea ce a dus totalul la 20,15 milioane, conform calculelor Reuters. Bilanțul cumulat al deceselor este de aproape 132.000 de persoane.

Ministerul Sănătății nu a mai publicat numărul total de infectări de la jumătatea lunii ianuarie, când acesta se situa la puțin peste 14 milioane. De atunci, media de șapte zile a noilor cazuri s-a menținut la peste 300.000 pe zi, adăugând aproximativ un milion de cazuri noi la fiecare trei zile.

Primele în Franța au fost înregistrate la sfârșitul lunii ianuarie 2020. Media de șapte zile a cazurilor noi a crescut rareori peste 30.000 pe zi de-a lungul anilor 2020 și 2021. Apariția variantei Omicron, foarte contagioasă, la sfârșitul anului 2021, a dus la creșterea mediei de șapte zile a cazurilor noi la peste 100.000 pe zi imediat după Crăciun, iar totalul cumulat al cazurilor a depășit pragul de 10 milioane de cazuri la 1 ianuarie 2022.

Pe măsură ce rata de infectare a crescut, media pe șapte zile a cazurilor noi s-a majorat la un nivel record de peste 366.000 pe zi la 25 ianuarie. De atunci, creșterea a încetinit, iar media a scăzut acum la puțin sub 300.000, dar Franța a înregistrat totuși aproape 10 milioane de cazuri noi în ianuarie.

Ministrul Sănătății, Olivier Veran, a declarat la începutul acestei săptămâni că valul actual pare să fi ajuns la apogeu.

The post Totalul cazurilor COVID-19 din Franța trece de 20 de milioane appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code