Flux-stiri

Tulpina Delta a suferit o mutație, responsabilă pentru creșterea cazurilor din Marea Britanie. Cu ce este diferită Delta Plus

  • Tulpina Delta a suferit o mutație care se răspândește deja în Marea Britanie.
  • Delta Plus pare mai virală decât Delta, fiind deja responsabilă pentru aproape 10 la sută din cazurile noi.
  • Deocamdată nu se știe dacă tulpina Delta Plus este rezistentă la anticorpi sau dacă oamenii care se infectează au simptome mai grave.

Fostul comisar al Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA, Scott Gottlieb, a solicitat „cercetări urgente” privind o mutație a variantei Delta – cunoscută sub numele de Delta Plus – în urma unei creșteri a numărului de cazuri de Covid-19 în Marea Britanie, relatează Bloomberg.

„Avem nevoie de cercetări urgente pentru a ne da seama dacă această variantă delta plus este mai transmisibilă, are o evaziune imunitară parțială”, a scris Scott Gottlieb, pe Twitter.

„Nu există niciun indiciu clar că este considerabil mai transmisibil, dar ar trebui să lucrăm pentru a caracteriza mai rapid aceste variante și alte noi variante. Avem instrumentele necesare”, a mai spus el.

Comentariile lui Gottlieb vin în contextul în care Marea Britanie a raportat duminică cel mai mare salt zilnic de cazuri noi de la jumătatea lunii iulie, perioadă în care premierul Boris Johnson a eliminat majoritatea restricțiilor legate de Covid în ceea ce numit „Ziua Libertății”.

Decesele săptămânale cauzate de acest virus au depășit 800 în fiecare din ultimele șase săptămâni, mai multe decât în alte țări din Europa de Vest, potrivit analizelor Bloomberg. Până în prezent, Marea Britanie a înregistrat aproape 140.000 de decese legate de COVID.

De ce îi îngrijorează pe specialiști tulpina Delta Plus

Tulpina delta plus include mutația K417N, care a alimentat îngrijorarea medicilor și cercetătorilor, deoarece aceasta este găzduită și de varianta beta care este asociată cu un risc crescut de reinfectare.

Cercetătorii britanici au declarat la sfârșitul lunii iunie că nu există încă dovezi care să sugereze că mutația suplimentară este mai îngrijorătoare.

O lucrare germană publicată la începutul lunii octombrie a constatat că, deși atât Delta cât și Delta Plus infectează celulele pulmonare mai eficient decât tulpina originală a coronavirusului, însă Delta Plus nu pare să fie semnificativ mai periculoasă decât Delta.

Scott Gottlieb, care face parte din consiliul de administrație al Pfizer, a condus FDA din 2017 până în 2019. El și-a promovat noua sa carte, „Uncontrolled Spread: De ce ne-a zdrobit Covid-19 și cum putem învinge următoarea pandemie”.

The post Tulpina Delta a suferit o mutație, responsabilă pentru creșterea cazurilor din Marea Britanie. Cu ce este diferită Delta Plus appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code