Flux-stiri

Turiștii au interdicție pe insula italiană Capri din cauza lipsei apei

  • Insula italiană Capri a interzis debarcarea turiștilor din cauza problemelor de alimentare cu apă, obligând feriboturile din Napoli și Sorrento să se întoarcă.
  • Primarul Paolo Falco a avertizat despre o „urgență reală”, menționând că rezervoarele locale se epuizează și sosirea turiștilor ar agrava situația.
  • Interdicția, valabilă până la noi ordine și aplicabilă doar turiștilor, nu afectează rezidenții permanenți, care sunt aproximativ 13.000, iar insula continuă să atragă mulți vizitatori în lunile de vară pentru peisajele sale pitorești și hotelurile de lux.

Insula italiană Capri a interzis sâmbătă debarcarea turiştilor din cauza unor probleme cu alimentarea cu apă de pe continent.

Interdicţia primarului din Capri, Paolo Falco, a obligat mai multe feriboturi care se îndreptau spre insulă din Napoli şi Sorrento, în sudul Italiei, să se întoarcă, potrivit AFP.

Compania însărcinată cu aprovizionarea cu apă a insulei a declarat că joi a existat o problemă tehnică pe continent şi că, deşi aceasta a fost rezolvată între timp, problemele de aprovizionare ale insulei Capri au persistat.

Falco a avertizat cu privire la „o urgenţă reală” şi a declarat că, deşi vineri era încă apă în cea mai mare parte a insulei, rezervoarele locale „se epuizau”.

„Situaţia de urgenţă ar fi agravată de sosirea miilor de turişti care ajung zilnic în Capri”, a spus el.

Localnicii ar putea colecta până la 25 de litri de apă potabilă pe gospodărie de la o cisternă de alimentare, a spus el.

Interdicţia, care nu se aplică rezidenţilor, va fi în vigoare până la noi ordine.

Capri, situată în Golful Napoli, este renumită pentru vilele sale albe, coasta înconjurată de golfuleţe şi hotelurile de lux. Sunt aproximativ 13 000 de rezidenţi permanenţi, dar în lunile de vară vin foarte mulţi turişti.

The post Turiștii au interdicție pe insula italiană Capri din cauza lipsei apei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 104 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code