Flux-stiri

Turiștii din Veneția înoata nud în canale și vandalizează tot ce e mai de preț pentru italieni

  • În ultimele două săptămâni s-au înregistrat o serie de infracțiuni turistice în oraș.
  • O porțiune a fațadei, construită din piatră albă de Istria a fost mâzgălită cu o ecuație ,,roz.
  • Doi turiști americani au decis să se dezbrace și să se scufunde goi într-un canal din cartierul rezidențial Castello. Canal în care casele din apropiere își scurg apele reziduale.

Vara în emisfera nordică se încinge, domnește haosul în călătorii, iar turiștii pornesc în niște „călătorii de răzbunare” . Și în Veneția, asta aduce o furtună de vizitatori care se sunt puși pe distrus.

Potrivit CNN , în ultimele două săptămâni s-au înregistrat o serie de infracțiuni turistice în oraș, de la inundarea slabă în canalele conservate de UNESCO până la vandalizarea uneia dintre bisericile emblematice ale orașului.

În noaptea de 15 spre 16 mai, fațada bisericii Redentore, proiectată de renascentistul Andrea Palladio, a fost vandalizată.

O porțiune a fațadei, construită din piatră albă de Istria, din ceea ce făcea parte din imperiul venețian atunci când a fost construită biserica, a fost mâzgălită cu o ecuație ,,roz” . Zona mâzgălită, de trei metri pătrați, se află sub statuia Sfântului Francisc de Assisi, chiar în dreapta intrării.

SURSĂ FOTO: CNN

Se spune că un localnic care a încercat să o curețe a provocat daune suplimentare prin utilizarea apei, ceea ce a ajutat culoarea să pătrundă mai adânc în piatra poroasă. Problema este acum abordată de restauratorii de artă angajați de guvern.

Urmează vandalismul unei alte biserici din Veneția, Sant’Antonin, care a fost împodobită cu graffiti cu câteva zile mai devreme, potrivit ziarului local La Nuova.

Între timp, un alt artist autoproclamat a turnat vopsea albastră peste un pod de pe Fondamenta dei Garzotti, una dintre străzile principale din oraș. Se pare că, din cercetările întocmite, ,,artistul” ar fi vrut „libertate” .

Și joi seara, doi turiști americani au decis să se dezbrace și să se scufunde goi într-un canal din cartierul rezidențial Castello. Canal în care casele din apropiere își scurg apele reziduale.

Camerele de supraveghere din împrejurimi au ajutat la rezolvarea unora dintre probleme. Autoritățile l-au dat deja în urmărire pe cel vinovat de vandalizarea bisericii Redentore, însoțit de doi prieteni.

Artiștii veneau de la un eveniment de artă stradală care a avuseae loc în cursul zilei, potrivit consiliului orașului. Autoritățile au cercetat rețelele de socializare pentru a vedea cine ar putea fi vinovatul. Ei au găsit un artist stradal a cărui activitate semnă cu actul de vandalism creat.

Poliția caută indicii despre sculele turiștilor cu care ar fi vandalizat

Primarul Luigi Brugnaro a numit vandalismul o „cicatrice” asupra bazilicii, pe care a numit-o „un loc simbolic al tradițiilor venețiene”.

Cei responsabili nu trebuie să rămână nepedepsiți, trebuie să plătească!” a scris el pe Twitter, cerând ca judecătorilor de pace să li se acorde mai multe puteri.

Trimitând pe Twitter o fotografie cu deteriorarea podului Rio Marin, el a adăugat: „Va dura ore întregi pentru a restabili, la un cost pe care încă nu îl putem calcula. Ar trebui să-i ținem pe acești barbari într-o celulă pentru cel puțin câteva nopți”.

„Ajunge cu acest haos”, a scris primarul după un alt incident, o statuie religioasă fiind distrusă în Marghera, pe continentul Veneției. „Orașul trebuie respectat”, a aduăgat acesta.

The post Turiștii din Veneția înoata nud în canale și vandalizează tot ce e mai de preț pentru italieni appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code