Flux-stiri

Ucraina cere reuniunea imediată a Consiliului de Securitate al ONU, pe fondul riscului crescut al unei invazii a Rusiei

  • Administraţia Ucrainei a cerut, luni, organizarea „imediată” a unei reuniuni a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite (ONU) din cauza riscurilor unei invazii a Rusiei.
  • Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat că va decide luni dacă va recunoaşte independenţa regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk.
  • Rusia este membru permanent în Consiliul de securitate ONU, alături de Franța, Regatul Unit al Marii Britanii, SUA și China.

Administraţia Ucrainei a cerut, luni, organizarea „imediată” a unei reuniuni a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite (ONU) din cauza riscurilor unei invazii a Rusiei, informează cotidianul Le Figaro.

„La cererea preşedintelui Volodimir Zelenski, cer oficial consultări imediate ale membrilor Consiliului de Securitate ONU în virtutea Articolului 6 al Memorandumului de la Budapesta„, a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba.

Cererea a fost formulată prin invocarea unui acord din anul 1994 care garantează integritatea teritorială a Ucrainei în schimbul abandonării armelor nucleare rămase de pe vremea Uniunii Sovietice.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat că va decide luni dacă va recunoaşte independenţa regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, în contextul tensiunilor cu Ucraina şi cu NATO.

Dragi colegi, am auzit opiniile dumneavoastră. Decizia va fi luată astăzi. Vreau să vă mulţumesc pentru participarea la această reuniune„, a declarat Vladimir Putin, potrivit agenţiei RIA Novosti, după şedinţa Consiliului pentru Securitate Naţională.

O eventuală decizie de recunoaştere a independenţei autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk riscă să genereze întreruperea dialogului Rusiei cu Statele Unite, NATO şi Uniunea Europeană.

Rusia este membru permanent în Consiliul de securitate ONU, alături de Franța, Regatul Unit al Marii Britanii, SUA și China.

The post Ucraina cere reuniunea imediată a Consiliului de Securitate al ONU, pe fondul riscului crescut al unei invazii a Rusiei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code