Flux-stiri

Ucraina nu predă armatei ruse orașul Mariupol. Vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk: „Nu se poate vorbi de vreo predare sau de o depunere a armelor”

  • Vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk a transmis că Ucraina nu va depune armele și nu va preda conducerea orașului Mariupol trupelor ruse.
  • Vereșciuk a transmis Rusiei că, în loc să piardă timpul trimițând scrisori structurilor internaționale, mai bine ar deschide coridoarele umanitare.
  • Generalul rus Mihail Mizintsev a cerut ucrainenilor, duminică, să predea orașul Mariupol trupelor armatei ruse, în dimineața zilei de luni.

Vicepremierul ucrainean și șeful Ministerului pentru Reintegrarea teritoriilor Ocupate Temporar, Irina Vereșciuk, a răspuns ultimatumului Rusiei privind predarea orașului Mariupol, până la primele ore ale zilei de 21 martie.

Există [în scrisoarea către Rusia] opt pagini cu o întoarcere la istorie și alte prostii. Ei au trimis aceeași scrisoare Organizației Națiunilor Unite (ONU) și Comitetului Internațional al Crucii Roșii, în speranța că structurile internaționale vor reacționa și vor începe să facă presiuni asupra Ucrainei. Acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat vicepremierul Irina Vereșciuk.

Aceasta a spus că, în ce privește situația orașului Mariupol, nu se poate vorbi de vreo predare sau de o depunere a armelor.

Am raportat deja acest lucru părții ruse. Am scris: «În loc să pierdeți timpul cu opt pagini de scrisori, deschideți coridorul»”, a spus viceprim-ministrul și șeful Ministerului pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar Irina Vereșchuk într-un comentariu pentru Ukrainska Pravda.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Afacerilor Externe, Oleg Nikolenko, a calificat acțiunile Rusiei de duminică de la Mariupol drept „un capitol din cel de-al Doilea Război Mondial”.

„Mai întâi au venit să distrugă orașele, bombardând spitale, teatre, școli și adăposturi, ucigând civili și copii. Apoi au mutat cu forța oamenii speriați și epuizați pe teritoriul invadatorului. Un capitol din cel de-al doilea război mondial? Nu – acțiunile armatei ruse, astăzi, în Mariupol„, a scris Nikolenko într-o postare pe contul său de Twitter.

Generalul rus Mihail Mizintsev a cerut ucrainenilor, duminică, să predea orașul Mariupol trupelor armatei ruse, în dimineața zilei de luni. Acesta a precizat că, ulterior acestui pas, între orele 10.00 – 12.00, conform fusului orar al Moscovei, vor fi deschise coridoarele umanitare, garantând tuturor celor care vor ieși că nu vor fi uciși.

The post Ucraina nu predă armatei ruse orașul Mariupol. Vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk: „Nu se poate vorbi de vreo predare sau de o depunere a armelor” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code