Flux-stiri

Ucraina se teme că Belarusul va ataca în această seară

  • Ucraina a declarat că avioanele rusești au țintit un sat belarus, din spațiul aerian ucrainean, ca pretext pentru ca Minskul să se alăture războiului ruso-ucrainean.
  • Fosta purtătoare de cuvânt a lui Zelenski, Iuliia Mendel, declarase că armata ucraineană susține că Belarusul se pregătește să invadeze Ucraina înainte de ora 21:00, în această seară.
  • Președintele belarus, Alexander Lukașenko, a zburat, la Moscova, pentru discuții cu Vladimir Putin.

UPDATE

„Statele Unite nu pot confirma afirmațiile despre loviturile cu rachete asupra Ucrainei, de pe teritoriul Belarusului și despre conectarea Minskului la operațiunea specială a Federației Ruse”, a spus Pentagonul.

Ministerul Apărării din Belarus a raportat că informațiile despre atacul cu rachete asupra satului din Belarus sunt false.

„Ucraina este pregătită ca belarușii să se alăture agresiunii ruse împotriva Ucrainei”, a declarat, între timp, secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei (NSDC), Oleksiy Danilov.

Știre inițială:

Cu câteva ore în urmă, Ucraina a declarat că avioanele rusești au țintit, în mod deliberat, un sat belarus, din spațiul aerian ucrainean, ca pretext pentru ca Minskul să se alăture războiului ruso-ucrainean. Atacul a venit după ce președintele belarus, Alexander Lukașenko a zburat, la Moscova, pentru discuții cu Vladimir Putin.

Fosta purtătoare de cuvânt a lui Zelenski, Iuliia Mendel, declarase că armata ucraineană susține că Belarusul se pregătește să invadeze Ucraina înainte de ora 21:00, în această seară.

Acum, Centrul de Stat pentru Comunicații Strategice al Ucrainei a declarat că nu poate exclude faptul că Belarusul va lansa un atac al Ucrainei în următoarele ore.

„Potrivit datelor preliminare, trupele belaruse ar putea fi antrenate într-o invazie, pe 11 martie, la ora 21:00 (19:00 GMT)”, a transmis Centrul.

The post Ucraina se teme că Belarusul va ataca în această seară appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code