Flux-stiri

UE adoptă mai multe sancțiuni pentru Rusia, după ce Putin a recunoscut independența pentru Donețk și Luhansk

  • A fost aprobată o serie de sancțiuni ce urmează să fie aplicată Rusiei, ca răspuns al deciziilor luate de către Putin.
  • Măsurile îi vor viza pe cei 351 de membri ai Dumei de Stat a Rusiei, deoarece au votat în favoarea recunoașterii independenței celor două orașe.
  • Acest lucru se va extinde și asupra altor 27 de persoane și entități de profil înalt care au avut un rol important în cele întâmplate.

Astăzi a fost aprobată o serie de sancțiuni din partea UE, ce urmează să fie aplicată Rusiei, ca răspuns al deciziilor luate de către Putin. Mai multe țări au început să aplice diferite sancțiuni, așa cum au anunțat inițial.

Astfel de decizii sunt ilegale și inacceptabile. Ele încalcă dreptul internațional, integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, angajamentele internaționale ale Rusiei și agravează și mai mult criza”, a spus Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, pentru afaceri externe și politica de securitate.

Măsurile îi vor viza pe cei 351 de membri ai Dumei de Stat a Rusiei, deoarece au votat în favoarea recunoașterii independenței celor două orașe. Mai mult decât atât, acest lucru se va extinde și asupra altor 27 de persoane și entități de profil înalt, care au avut un rol important în cele întâmplate.

Ce sancțiuni urmează să fie implementate de către UE

Printre sancțiunile care urmează să fie implementate se numără: înghețarea activelor și interdicția de a pune fonduri la dispoziția persoanelor și a entităților complice. Mai mult decât atât, se va aplica și o restricție din punct de vedere al călătoriilor, iar persoanele vizate nu vor avea dreptul să tranziteze sau să intre în Uniunea Europeană.

Schimburile comerciale urmează și ele să fie luate în calcul și cel mai mult se va resimți acest lucru asupra importurilor de bunuri și de investiții. UE a decis să sancționeze și în ceea ce privește limitarea accesului la piețele financiare și la cele de capital.

Așa cum a fost anunțat, dacă Putin va continua cu astfel de acțiuni, sancțiunile vor fi din ce în ce mai dure. Totul are scopul de a-l descuraja din a avansa cu planul său, dar și de a-l pedepsi pentru deciziile luate deja.

The post UE adoptă mai multe sancțiuni pentru Rusia, după ce Putin a recunoscut independența pentru Donețk și Luhansk appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code