NEWSNET

Flux-stiri

UE critică vehement activităţile israeliene de colonizare: „Un obstacol major în calea unei păci corecte”

Divergenţe între Israel şi SUA pe tema planului de anexare a unor zone din CisiordaniaDivergenţe între Israel şi SUA pe tema planului de anexare a unor zone din Cisiordania

  • Guverul israelian a anunţat recent două proiecte de colonizare în Cisiordania.
  • Este vorba de un plan care prevede construcţia a 3.500 de case în apropierea coloniei Maale Adumim şi de un alt proiect pentru 9.000 de locuinţe la nord de Ierusalim, în zona Atarot/Qalandiya.
  • Ahmed Rafiq Awad, preşedintele Centrului Ierusalim pentru Studii privind Viitorul din cadrul Universităţii Al-Quds, a declarat că palestinienii salută poziţia Uniunii Europene, dar aşteaptă „transpunerea acesteia în acţiuni”.

Uniunea Europeană a criticat vehement, vineri, activităţile israeliene de colonizare în Cisiordania, avertizând că sunt periclitate perspectivele potenţialei soluţii a coexistenţei a două state în conflictul israelo-palestinian, informează site-ul Ynetnews.com.

„Activităţile israeliene de colonizare reprezintă încălcări clare ale reglementărilor internaţionale şi un obstacol major în calea unei păci corecte, durabile şi definitive între israelieni şi palestinieni”, a declarat Sven Kuhn von Burgsdorff, emisarul UE pentru relaţia cu Autoritatea Palestiniană, în cursul unei vizite efectuate în Cisiordania. Sven Kuhn von Burgsdorff a subliniat că Uniunea Europeană „nu poate închide ochii” la activităţile israeliene de colonizare.

Guverul israelian a anunţat recent două proiecte de colonizare în Cisiordania. Este vorba de un plan care prevede construcţia a 3.500 de case în apropierea coloniei Maale Adumim şi de un alt proiect pentru 9.000 de locuinţe la nord de Ierusalim, în zona Atarot/Qalandiya.

Palestina cere fapte concrete din partea UE

Ahmed Rafiq Awad, preşedintele Centrului Ierusalim pentru Studii privind Viitorul din cadrul Universităţii Al-Quds, a declarat că palestinienii salută poziţia Uniunii Europene, dar aşteaptă „transpunerea acesteia în acţiuni”.

„Acestea sunt declaraţii pentru public, nu este suficient. Avem nevoie de transpunere în acţiuni, prin exercitarea de presiuni politice asupra Israelului şi prin susţinerea palestinienilor. UE trebuie să sancţioneze Israelul, să conteste puternic coloniile şi să recunoască statul palestinian”, a subliniat Ahmed Rafiq Awad.

Comisia de Planificare a Consiliului Municipal din Ierusalim a aprobat un plan care prevede construcţia a 9.000 de locuinţe în zona Atarot, la nord de Ierusalim, în apropierea taberei de refugiaţi Qalandiya şi a oraşului palestinian Ramallah. Proiectul va ajunge în atenţia Comisiei pentru Planificare şi Construcţii a Guvernului israelian pe 6 decembrie. Un oficial guvernamental israelian a declarat că proiectul este în faza iniţială şi că procedurile de aprobare ar putea dura câţiva ani.

Autoritatea Palestiniană a reacţionat vehement faţă de noua iniţiativă. „Acest plan de construcţie a unei colonii are rolul de a separa Ierusalimul de comunităţile noastre palestiniene, în scopul de a israeliza aceste zone, de a le iudaiza şi a le anexa. Cerem Statelor Unite şi altor puteri să intervină imediat pentru a opri aceste proiecte de colonizare”, a comunicat Ministerul palestinian de Externe.

The post UE critică vehement activităţile israeliene de colonizare: „Un obstacol major în calea unei păci corecte” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code