Flux-stiri

Liber la spectacole, concerte și festivaluri pentru persoanele vaccinate. Noi relaxări ale restricțiilor în România de Ziua Națională

Liber la spectacole, concerte și festivaluri pentru persoanele vaccinate. Noi relaxări ale restricțiilor în RomâniaLiber la spectacole, concerte și festivaluri pentru persoanele vaccinate. Noi relaxări ale restricțiilor în România

  • Ministrul de Interne, Lucian Bode, a explicat vineri de ce Guvernul a decis relaxarea restricțiilor, în contextul în care pe 1 decembrie este Ziua Națională a României.
  • Liber la concerte, festivaluri și spectacole pentru persoanele vaccinate și trecute prin boală.

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunţat că, potrivit modificărilor adoptate, se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României cu participarea în zona oficială delimitată de organizatori a cel mult 400 de persoane în Bucureşti, iar în municipiile reşedinţă de judeţ cu cel mult 200 de persoane. Trebuie asigurată o distanţă de cel puţin un metru între participanţi, iar masca va fi obligatorie.

De asemenea, se permite accesul tuturor persoanelor la ceremoniile dedicate Zilei Naţionale cu asigurarea unei distanţe de minimum un metru între participanţi şi cu purtarea măştii de protecţie.

La sediile autorităţilor şi instituţiilor publice centrale este permisă organizarea activităţilor specifice dedicate Zilei Naţionale cu participarea a cel mult 300 de persoane, iar la sediile autorităţilor locale cu participarea a cel mult 150 de persoane.

Accesul la ceremonii este permis doar persoanelor vaccinate şi celor trecute prin boală.

Liber la concerte, festivaluri și spectacole pentru persoanele vaccinate și trecute prin boală

De asemenea, se permite desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor, tot între orele 5.00 şi 21.00, cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea spaţiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane. Masca este obligatorie, iar organizatorii trebuie să asigure cel puţin 4 meri pătraţi pentru fiecare persoană.

Ministrul de Interne a mai anunţat că se permite organizarea de cursuri de instruire, inclusiv cele de formare profesională, workshopurri şi conferinţe, între orele 5.00 şi 21.00, până la 30% din capacitatea spaţiului, dar nu mai mult de 150 de persoane. Masca ese de asemenea, obligatorie.

La toate aceste evenimente vor avea acces doar persoanele vaccinate şi trecute prin boală.

The post Liber la spectacole, concerte și festivaluri pentru persoanele vaccinate. Noi relaxări ale restricțiilor în România de Ziua Națională appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code