Flux-stiri

Firmele cripto avertizează: Mii de monede digitale se vor prăbuși

monede digitale se vor prăbușimonede digitale se vor prăbuși

  • Mai mulți jucători din industria criptomonedei au declarat pentru CNBC că este posibil ca mii de monede digitale să se prăbușească, în timp ce numărul de blockchain-uri existente va scădea și în următorii ani.
  • Brad Garlinghouse, CEO al companiei de plăți transfrontaliere Ripple, a spus că probabil că vor exista „zeci” de criptomonede care vor rămâne în viitor.
  • În prezent există peste 19.000 de criptomonede și zeci de platforme blockchain.

O platformă blockchain, cum ar fi Ethereum, este tehnologia de bază pe care sunt construite multe dintre aceste criptomonede diferite.

Prăbușirea recentă a așa-numitei monede algoritmice stabile terraUSD și a monedei digitale Luna, a trimis unde de șoc pe piață și a scos în atenție miile de criptomonede existente, însă nu se știe dacă vor supraviețui toate.

„Unul dintre efectele a ceea ce am văzut săptămâna trecută cu problema Terra este că suntem în stadiul în care practic există prea multe blockchain-uri, prea multe monede. Și asta derutează utilizatorii și aduce anumite riscuri pentru utilizatori”, a declarat Bertrand Perez, CEO al Fundației Web3, pentru CNBC la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveția, săptămâna trecută.

„Ca la începutul internetului, aveai o mulțime de companii dot-com și multe dintre ele erau înșelătorii și nu aduceau nicio valoare și toate acestea au fost eliminate. Și acum avem companii foarte utile și legitime.”

Brad Garlinghouse, CEO al companiei de plăți blockchain transfrontaliere Ripple, a spus că probabil că vor exista „zeci” de criptomonede care vor rămâne în viitor.

Cred că există o întrebare dacă avem nevoie sau nu de 19.000 de monede noi astăzi. În lumea fiat, există poate 180 de valute”, a spus Garlinghouse.

Directorul pentru investiții Guggenheim, Scott Minerd, a adăugat și mai mult pesimism săptămâna trecută, când a spus că majoritatea cripto-urilor sunt „junk”, dar că Bitcoin și Ethereum vor supraviețui.

Comentariile din industrie vin pe măsură ce piața criptomonedelor continuă să simtă presiune. Bitcoin a scăzut cu peste 50% față de cel mai mare record pe care l-a atins în noiembrie, cu multe alte monede digitale mult mai scăzute față de maximele lor istorice.

Multe platforme blockchain diferite de la Ethereum la Solana luptă pentru o poziție de lider în industrie. Dar Brett Harrison, CEO al schimbului de criptomonede FTX U.S., a spus că din sutele existente în prezent nu vor supraviețui toate.

Când te gândești la blockchain-uri… probabil că nu vor exista sute de blockchain-uri diferite în 10 ani, cred că vor exista câțiva câștigători clari pentru diferite tipuri de aplicații”, a spus Harrison.

Și vom vedea piața… rezolvăm asta în timp”, a adăugat el.

The post Firmele cripto avertizează: Mii de monede digitale se vor prăbuși appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code