Flux-stiri

UE se pregătește pentru iarna următoare. Statele europene negociază un acord privind facilitățile de stocare a gazelor

  • Ţările UE vor dezbate, săptămâna aceasta, un posibil acord privind împărţirea costurilor de cumpărare de gaze pentru a umple facilităţile de stocare şi a construi o rezervă de aprovizionare înaintea iernii următoare.
  • Propunerea este menită să reducă dependenţa de Rusia, care furnizează aproximativ 40% din gazele de care are nevoie UE.
  • Propunerea a provocat îngrijorări în unele state membre UE care au facilităţi de stocare a gazelor, inclusiv Ungaria, Austria şi Ţările de Jos, care se tem că firmele lor vor fi forţate să cumpere volume mari de gaze la preţuri ridicate.

Comisia Europeană a prezentat, luna trecută, o propunere legislativă prin care introduce obligaţia de a stoca gaze naturale la un nivel minim de 80% pentru iarna următoare şi de 90% pentru anii următori.

Ţările UE vor dezbate, săptămâna aceasta, un posibil acord privind împărţirea costurilor de cumpărare de gaze pentru a umple facilităţile de stocare şi a construi o rezervă de aprovizionare înaintea iernii următoare.

Propunerea este menită să reducă dependenţa de Rusia, care furnizează aproximativ 40% din gazele de care are nevoie UE. Propunerea a provocat îngrijorări în unele state membre UE care au facilităţi de stocare a gazelor, inclusiv Ungaria, Austria şi Ţările de Jos, care se tem că firmele lor vor fi forţate să cumpere volume mari de gaze la preţuri ridicate, în timp ce statele care nu au sau au facilităţi reduse de stocare nu se confruntă cu astfel de probleme.

Diplomaţii din ţările UE vor discuta, săptămâna aceasta, un acord de compromis care, dacă va fi aprobat, ar putea duce la negocieri cu Parlamentul European privind reglementările finale.

The post UE se pregătește pentru iarna următoare. Statele europene negociază un acord privind facilitățile de stocare a gazelor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code