Flux-stiri

UE și Egiptul vor semna luna aceasta un acord de furnizare de gaze

  • Uniunea Europeană (UE) și Egiptul vor semna luna aceasta un acord pentru furnizarea unității de gaze naturale. Acest lucru este consemnat într-un proiect de document văzut de Bloomberg.
  • Cele două țări și Israelul sunt gata să convină asupra unui memorandum de înțelegere atunci când președintele Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, va vizita Cairo la sfârșitul acestei luni, potrivit proiectului de declarație.
  • Bloomberg a declarat anterior că o astfel de înțelegere ar implica lichefierea gazului natural israelian în rafinăriile egiptene înainte de a-l trimite în UE.

Acordul va include, de asemenea, măsuri pentru prevenirea scurgerilor de metan, un puternic gaz cu efect de seră.

„Securitatea aprovizionării cu gaze este o preocupare comună. Egiptul și UE vor lucra împreună pentru o aprovizionare stabilă cu gaze către UE”, se spune în proiectul de document, dar este încă supus modificărilor.

Acordul propus cu Egiptul subliniază rolul crucial al țării în asigurarea securității alimentare și energetice după invazia Rusiei în Ucraina. Liderii UE subliniază, de asemenea, potențialul țărilor africane de a furniza nu numai gaz natural lichefiat necesar pentru a înlocui energia rusă, ci și hidrogen verde în următorii ani.

Blocul își propune să importe 10 milioane de tone de hidrogen din străinătate până la sfârșitul deceniului, aceeași cantitate pe care regiunea își propune să o producă singură.

Cu toate acestea, există îngrijorări cu privire la impactul climatic pe care îl vor avea aceste noi acorduri, în special în ceea ce privește emisiile de metan, care ar putea fi de 80 de ori mai puternice decât dioxidul de carbon în două decenii.

Algeria, o altă țară cu care UE dorește să încheie un acord de furnizare de gaze, are un zăcământ gigant de gaze care scapă metan de aproape patru decenii.

Egiptul, care va găzdui summitul climatic COP27 din acest an, nu a semnat încă acordul global privind reducerea emisiilor de metan, căruia i s-au aderat peste 100 de țări.

The post UE și Egiptul vor semna luna aceasta un acord de furnizare de gaze appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code