Flux-stiri

UE vrea ca România să termine căile ferate de mare viteză și să circule cu 160 km/h până în 2024

UE vrea ca România să termine căile ferate de mare viteză și să circule cu 160 km/h până în 2024UE vrea ca România să termine căile ferate de mare viteză și să circule cu 160 km/h până în 2024

  • Comisia Europeană vrea să ajungem mai repede la Budapesta.
  • Documentul C.E menționează o rută feroviară de mare viteză spre Ungaria.
  • Între București și Budapesta sunt 850 de km și trenurile fac 15 ore.

Comisia Europeană a prezentat o serie de planuri mărețe pentru rețeaua feroviară a Uniunii Europene, printre care și cea a României. Este nevoie!

Unul dintre aceste planuri vizează necesitatea ca până în 2040 să fie gata o legătură feroviară între București și Budapesta. Pe această rută, trenurile de pasageri vor trebui să circule cu 160 km/h.

„România s-a angajat ca până în 2023 să modernizeze 140 de km de cale ferată, să facă 375 de km de drumuri expres și autostrăzi. Bineînțeles că aceste obiective nu s-au realizat. S-au succedat 8 miniștri ai transporturilor și întârzierile sunt foarte mari. Acest proiect este fezabil dacă se va derula poriectul fără sincope și cu o coordonare foarte bună între ministere”, spune europarlamentarul Corina Crețu.

Noua rețea „TEN-T” din România include o rețea feroviară de mare viteză care va lega astfel România de centrul Europei la Viena, prin Budapesta.

The post UE vrea ca România să termine căile ferate de mare viteză și să circule cu 160 km/h până în 2024 appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code