Flux-stiri

Un microcip alimentat de un smartphone ajută la diagnosticare medicală la domiciliu

  • Noul cip creat este microfluidic și utilizează un număr minim de componente.
  • Acesta poate fi alimentat wireless de către un smartphone, ușurând sarcinile pacientului.
  • S-a încercat implementarea unei variante cât mai puțin costisitoare.

Oamenii de știință dezvoltă un microcip ce poate fi alimentat de către smartphone și care facilitează diagnosticarea medicală la domiciliu, conform NewsWise.

Echipa de cercetători care a dezvoltat acest microcip este cea a Universității Twin Cities din Minnesota. Noul cip creat este microfluidic și utilizează un număr minim de componente. Mai mult decât atât, acesta poate fi alimentat wireless de către un smartphone.

„Cercetătorii au avut un succes extraordinar în ceea ce privește scalarea dispozitivelor electronice, dar capacitatea de a manipula probe lichide nu a ținut pasul.

Nu este o exagerare faptul că un sistem de laborator pe cip microfluidic de ultimă generație este foarte greu de asamblat. Gândul nostru a fost dacă putem să scăpăm cu totul de materialul de acoperire, de fire și de pompe și să simplificăm procesul?”, a spus Sang-Hyun Oh, profesor în cadrul Departamentului de Inginerie Electrică și Informatică al Universității din Minnesota Twin Cities și autor principal al studiului.

Importanța acestui microcip a fost accentuată de dificultățile aduse de pandemie

„Acesta este un concept nou și foarte interesant. În timpul acestei pandemii, cred că toată lumea și-a dat seama de importanța diagnosticării rapide, la domiciliu, la punctul de îngrijire.

Există tehnologii disponibile, dar avem nevoie de tehnici mai rapide și mai sensibile. Prin scalare și prin producție de înaltă densitate, putem aduce aceste tehnologii sofisticate pentru diagnosticarea la domiciliu la un cost mai accesibil”, a declarat Christopher Ertsgaard, autorul principal al studiului și un absolvent recent al CSE.

„Pentru a avea succes din punct de vedere comercial, dispozitivele de diagnosticare la domiciliu trebuie să fie puțin costisitoare și ușor de utilizat.

Mișcarea fluidelor de joasă tensiune, precum cea realizată de echipa profesorului Oh, ne permite să îndeplinim ambele cerințe. GRIP a avut norocul să colaboreze cu Universitatea din Minnesota la dezvoltarea platformei noastre tehnologice.

Legătura dintre cercetarea fundamentală și cea translațională este crucială pentru a dezvolta o serie de produse inovatoare și transformaționale”, a încheiat Bruce Batten, fondator și președinte al GRIP Molecular Technologies.

The post Un microcip alimentat de un smartphone ajută la diagnosticare medicală la domiciliu appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code