Flux-stiri

Ce s-a întâmplat cu Bitcoin și Ethereum la trei zile după ce China a declarat tranzacțiile ilegale

criptomonede pe o placa de bazacriptomonede pe o placa de baza

  • În prezent, cele mai importante criptomonede au reuşit să treacă peste şocul provocat de decizia de săptămâna trecută a Beijingului, ajungând la nivelurile înregistrate înainte de anunţarea noilor măsuri.
  • Bitcoinul a crescut cu peste 6% în ultimele 24 de ore şi se apropie de 44.000 de dolari, iar Ethereum a înregistrat un plus de 11,7% la 3.093 dolari.
  • XRP şi Cardano s-au apreciat cu 6% şi, respectiv, 2,7%.

Huobi, unul dintre cele mai mari exchange-uri cu expunere pe criptomonede din lume, a spus că a încetat să proceseze noile deschideri de cont pentru utilizatorii din China continentală, după ce Beijingul şi-a înăsprit măsurile îndreptate asupra industriei crypto, transmite CNBC.

Vineri, Banca Populară a Chinei a declarat ilegale toate tranzacţiile cu monede digitale. Totodată, banca centrală chineză şi-a îndreptat atenţia asupra exchange-urilor străine care furnizează servicii utilizatorilor din China continentală.

Huobi, unul dintre aceste exchange-uri, a anunţat recent că va ignora noile înregistrări pentru utilizatorii din China continentală. În plus, compania va retrage gradual conturile clienţilor actuali până la sfârşitul anului. Între timp, Binance, un al exchange major de criptomonede, a blocat înregistrările de cont care folosesc numere de telefon din China. De asemenea, aplicaţia Binance nu mai poate fi descărcată în a doua economie a lumii.

Restricţiile au luat naştere pe fondul temerilor autorităţilor din Beijing cu privire la impactul exercitat de monedele virtuale asupra stabilităţii financiare a ţării şi îndeplinirii obiectivelor privind emisiile de carbon, notând aici procesele de minare ale Bitcoinului.

În 2017, China a închis exchange-urile locale de criptomonede şi a interzis aşa-numitele ICO-uri (initial coin offering), procesul prin care un proiect pe bază de blockchain se finanţează în urma lansării unei monede digitale. Drept rezultat, mai multe exchange-uri cu expunere pe crypto şi-au mutat sediile în afara ţării, creând o serie de subterfugii care le-au permis traderilor din China continentală să cumpere şi să vândă monede virtuale prin intermediul respectivelor platforme offshore.

În prezent, cele mai importante criptomonede au reuşit să treacă peste şocul provocat de decizia de săptămâna trecută a Beijingului, ajungând la nivelurile înregistrate înainte de anunţarea noilor măsuri.

Bitcoinul a crescut cu peste 6% în ultimele 24 de ore şi se apropie de 44.000 de dolari, iar Ethereum a înregistrat un plus de 11,7% la 3.093 dolari. XRP şi Cardano s-au apreciat cu 6% şi, respectiv, 2,7%.

Totuşi, acţiunile asociate cu piaţa crypto nu s-au dovedit la fel de rezistente. Houbi a scăzut cu aproape 20% pe bursa din Hong Kong, în timp ce firma de software Meitu şi furnizorul de date MicroStrategy au suferit un declin de 6,7% şi, respectiv, 2,8%, conform Bloomberg.

The post Ce s-a întâmplat cu Bitcoin și Ethereum la trei zile după ce China a declarat tranzacțiile ilegale appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code