Flux-stiri

Un politician conservator transsexual a devenit primul parlamentar britanic care și-a exprimat public identitatea

  • Jamie Wallis este un politician conservator, care a recunoscut că este transsexual, devenind, astfel, primul membru al parlamentului britanic care își manifestă, în mod deschis, identitatea.
  • Acesta a declarat că a fost diagnosticat cu disforie de gen și că dorește să facă tranziția.
  • Deputatul a fost lăudat de întregul spectru politic pentru că a dat dovadă de „curaj” vorbind despre situația sa.

Un politician conservator a recunoscut că este transsexual, devenind, astfel, primul membru al parlamentului britanic care își manifestă, în mod deschis, identitatea.

Jamie Wallis, deputat pentru Bridgend și Porthcawl, a declarat că a fost diagnosticat cu disforie de gen și că dorește să facă tranziția.

Într-o declarație postată, online, miercuri dimineață, parlamentarul a spus că nu era sigur cum să procedeze, dar a dorit să facă publică situația.

„Sunt trans. Sau, ca să fiu mai exact, vreau să fiu. Am fost diagnosticat cu disforie de gen și am simțit acest lucru încă de când eram un copil foarte mic”, a declarat Wallis.

„Nu am avut nicio intenție de a împărtăși vreodată acest lucru cu voi. Întotdeauna mi-am imaginat că voi părăsi politica cu mult înainte de a spune asta cu voce tare”. „Nu mi-am trăit niciodată adevărul și nu sunt sigur cum. Poate că ar trebui să încep prin a le spune tuturor”.

Într-o declarație ulterioară, deputatul a spus că, deocamdată, va continua să folosească pronumele „el” și „va continua să se prezinte așa cum am făcut-o întotdeauna”.

Wallis a adăugat că suferă de o tulburare de stres posttraumatic declanșată de o tentativă anterioară de șantaj cu privire la sexul său și de un incident de viol, care l-a lăsat cu traume.

Deputatul a fost lăudat de întregul spectru politic pentru că a dat dovadă de „curaj” vorbind despre situația sa.

„Felicitări lui Jamie Wallis pentru că a vorbit deschis și pentru declarația curajoasă. Suntem alături de tine”, a declarat Ministrul de externe, Liz Truss.

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, care, cu o seară înainte a făcut o glumă despre persoanele transsexuale, la o cină a parlamentarilor conservatori a declarat: „Împărtășirea acestei povești foarte intime a necesitat o cantitate imensă de curaj. Mulțumesc Jamie Wallis pentru curajul tău, care, fără îndoială, îi va sprijini și pe alții. Partidul Conservator pe care îl conduc îți va oferi întotdeauna ție și tuturor celorlalți, dragostea și sprijinul de care ai nevoie pentru a fi tu însuți.”

The post Un politician conservator transsexual a devenit primul parlamentar britanic care și-a exprimat public identitatea appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code