Flux-stiri

Un taifun a făcut ravagii în Filipine. Peste 300.000 de persoane au fost evacuate

Taifunul Goni a lovit puternic Filipine, în această dimineața. Peste o mie de persoane au fost evacuateTaifunul Goni a lovit puternic Filipine, în această dimineața. Peste o mie de persoane au fost evacuate

  • Principala agenţie guvernametală de răspuns la dezastre din Filipine a declarant că sunt cel puţin 31 de persoane decedate, alte trei sunt rănite şi o persoană este dată dispărută.
  • Taifunul Rai s-a format în Marea Chinei de Sud şi a lovit violent arhipelagul filipinez în provinciile insulare sudice şi centrale, joi şi vineri.
  • Peste 300.000 de persoane au fost evacuate, în încercarea autorităţilor de a scădea numărul victimelor, potrivit AP.

Un taifun puternic a făcut cel puţin 31 de victime în Filipine. Acesta a dus la întreruperea energiei electrice şi la căderea reţelelor de comunicaţii în mai multe provincii din ţară.

Taifunul Rai s-a format în Marea Chinei de Sud şi a lovit violent arhipelagul filipinez în provinciile insulare sudice şi centrale, joi şi vineri. Peste 300.000 de persoane au fost evacuate, în încercarea autorităţilor de a scădea numărul victimelor, potrivit AP.

Cel mai puternic taifun din ultimii ani

Acest taifun este cel mai puternic din ultimii ani care a lovit arhipelagul din Asia de Sud-Est şi s-a format într-o perioadă neobişnuită a anului. Joi viteza vântului a atins 195 de kilometri pe oră, iar vineri a scăzut la 155 de kilometri pe oră. Amploarea pagubelor şi victimelor a rămas neclară la două zile după, provincii întregi fiind în continuare fără curent electric sau conexiune la telefonul mobil.

Principala agenţie guvernametală de răspuns la dezastre din Filipine a declarant că sunt cel puţin 31 de persoane decedate, alte trei sunt rănite şi o persoană este dată dispărută.

Filipine este unul dintre cele mai afectate state de către cicloanele tropicale. Cel mai puternic taifun care a lovit ţara a fost Hayan, în anul 2013, care a creat pagube materiale uriaşe, a dus la mutarea a peste 4 milioane de locuitori şi a provocat moartea a aproximativ 10.000 de oameni.

The post Un taifun a făcut ravagii în Filipine. Peste 300.000 de persoane au fost evacuate appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code