Flux-stiri

Un tânăr a ajuns la închisoare după ce a creat o schemă Ponzi cu criptomonede. Paguba este uriașă

criptomonede pe o placa de bazacriptomonede pe o placa de baza

  • Un tânăr de 24 de ani din SUA a fost condamnat la 7 ani şi jumătate de închisoare după ce a creat o schemă Ponzi cu criptomonede.
  • Pierderile investitorilor depăşesc 90 de milioane de dolari.

Investitorii lui Stefan Qin au crezut că au găsit o afacere sigură – Virgil Sigma, un hedge fund care generează profituri de 500% prin exploatarea diferenţelor de preţ din rândurile criptomonedelor regăsite pe 40 de exchange-uri internaţionale, scrie Bloomberg, citat de ZF.

În schimb, tânărul de 24 de ani – un geniu al matematicii, după cum se autointitulează – a folosit banii pentru a-şi construi un stil de viaţă opulent, incluzând aici un penthouse în Manhattan de 23.000 de dolari pe lună şi o serie eşuată de investiţii imobiliare şi de tip ICO (proiecte de oferte iniţiale de criptovalute).

Autorităţile federale din SUA spun că tânărul a înşelat peste 100 de oameni, paguba totală ajungând la peste 90 de milioane de dolari.

Deşi o parte din victimele lui Qin au declarat că acesta ar trebui să stea în spatele gratiilor pentru o perioadă cât mai lungă de timp, o instanţă de judecată din Statele Unite l-a condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare.

„Qin a ales în mod deliberat şi conştient această modalitate de a-şi înşela investitorii, inclusiv crearea de extrase de cont false. Acest tip de delict «cu guler alb» este la fel de devastator pentru victime ca orice alt fel de infracţiune şi ar trebui pedepsit în mod sever”, spune judecătoarea Valerie Caproni.

Peste zece investitori i-au scris judecătoarei, notând aici câţiva oameni care şi-au pierdut economiile de-o viaţă din cauza lui Qin şi un cetăţean australian care a renunţat la facultate pentru a fonda Virgil Sigma Fund LP în 2017 (companie încorporată în Insulele Cayman). O femeie citată de Bloomberg a declarat că a rămas fără casă în urma schemelor efectuate de tânăr.

Qin susţine că a dezvoltat un algoritm special de tranzacţionare numit Tenjin, care ar putea obţine profituri prin cumpărarea de criptomonede pe un exchange şi vânzarea lor la un preţ mai mare pe o altă platformă. La scurt timp după ce a creat Virgil, Qin susţinea că fondul producea randamente anuale de 500% în 2017.

The Wall Street Journal, cel mai puternic ziar de business din lume, i-a redactat un profil în 2018, perioadă în care tânărul gestiona 23,5 milioane de dolari. Până în 2020, tânărul strânsese deja peste 90 de milioane de dolari.

El a creat hedge fund-ul în primul an de facultate, folosind un algoritm despre care credea că este „o maşinărie uimitoare de făcut bani”

„Însă lucrurile au început să se înrăutăţească, iar oamenii au început să devină suspicioşi cu privire la promisiunile mele”, spune Qin, care se confruntase iniţial cu o potenţială sentinţă de 20 de ani de închisoare.

The post Un tânăr a ajuns la închisoare după ce a creat o schemă Ponzi cu criptomonede. Paguba este uriașă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code