Flux-stiri

Uniunea Europeană vrea să achiziționeze vaccinuri și antivirale împotriva variolei maimuței

  • UE se află în discuţii pentru a cumpăra vaccinul Imvanex de la Bavarian Nordic, precum şi antiviralul tecovirimat, dezvoltat de compania americană SIGA Technologies.
  • Un purtător de cuvânt al Bavarian Nordic a confirmat că HERA a contactat compania daneză de biotehnologie în legătură cu vaccinul său.
  • Oficialii din domeniul sănătăţii la nivel mondial au depistat peste 200 de cazuri suspecte şi confirmate de infecţie virală, de obicei uşoară, în aproximativ 20 de ţări de la începutul lunii mai.

Uniunea Europeană lucrează la un acord de achiziţie comună de vaccinuri şi antivirale împotriva variolei maimuţei, în contextul în care cazurile de îmbolnăvire cu această boală virală, de obicei endemică în Africa, se intensifică în Europa şi nu numai, scrie Reuters.

Statele membre au ajuns la un consens pentru ca Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA) să achiziţioneze contramăsuri medicale în numele lor cât mai curând posibil, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, confirmând un raport al cotidianului suedez Dagens Nyheter.

UE se află în discuţii pentru a cumpăra vaccinul Imvanex de la Bavarian Nordic, precum şi antiviralul tecovirimat, dezvoltat de compania americană SIGA Technologies, a precizat ziarul, citându-l pe coordonatorul suedez pentru vaccinuri, Richard Bergstrom.

Bergstrom a precizat că nu a fost semnat încă niciun contract cu niciuna dintre firme.

Dar va merge rapid. Ar trebui să avem un contract gata într-o săptămână sau două şi poate câteva livrări limitate în iunie”, a declarat acesta, citat de ziar.

Un purtător de cuvânt al Bavarian Nordic a confirmat că HERA a contactat compania daneză de biotehnologie în legătură cu vaccinul său.

Am avut mai multe convorbiri cu HERA… nu avem nicio idee când va exista un acord. Nu depinde de noi să spunem când va exista un acord – sunt două părţi implicate”, a declarat purtătorul de cuvânt.

În cazul în care se va ajunge la un acord, Bavarian Nordic va putea satisface cererea, a adăugat acesta.

Virusul variolei şi cel al variolei maimuţei sunt strâns legate între ele.

Vaccinul de la Bavarian Nordic are aprobarea oficială europeană pentru variolă, deşi medicii îl pot prescrie şi pentru variola maimuţei.

Tratamentul SIGA, tecovirimat – comercializat sub denumirea TPOXX – are aprobare europeană pentru variolă, variola maimuţei şi variola bovinelor.

Oficialii din domeniul sănătăţii la nivel mondial au depistat peste 200 de cazuri suspecte şi confirmate de infecţie virală, de obicei uşoară, în aproximativ 20 de ţări de la începutul lunii mai.

The post Uniunea Europeană vrea să achiziționeze vaccinuri și antivirale împotriva variolei maimuței appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code