Flux-stiri

Ursula von der Leyen afirmă că UE are un plan de rezervă dacă Rusia va întrerupe furnizarea de gaze

  • Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că UE a luat măsuri de precauţie în cazul unei întreruperi bruşte a aprovizionării cu gaze din Rusia.
  • În ultimele luni, Comisia Europeană a purtat o serie de discuții cu producători și exportatori importanţi de gaze naturale lichefiate, cum ar fi Statele Unite, Qatar şi Egipt, pentru ca aceştia să îşi intensifice livrările către Uniune.
  • În prezent, UE este foarte dependentă de gazul rusesc. În cazul unei agresiuni militare împotriva Ucrainei, preşedinta Comisiei Europene a ameninţat, din nou, cu represalii rapide sub formă de sancţiuni.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că UE a luat măsuri de precauţie extinse în cazul unei întreruperi bruşte a aprovizionării cu gaze naturale din Rusia.

Oficialul european a spus că, în ultimele luni, Comisia Europeană a purtat o serie de discuții cu producători și exportatori importanţi de gaze naturale lichefiate, cum ar fi Statele Unite, Qatar şi Egipt, pentru ca aceştia să îşi intensifice livrările către Uniune, a spus von der Leyen, transmite dpa, citată de Agerpres.

De asemenea, au avut loc negocieri cu importatori cheie de gaze naturale lichefiate, precum Japonia şi Coreea de Sud, pentru ca aceştia să îşi pună propriile comenzi la dispoziţia UE. De exemplu, transportul de gaz lichefiat din Qatar ar putea fi redirecţionat spre Europa.

Ca urmare a acestor eforturi, UE a importat o cantitate record de gaz lichefiat în luna ianuarie, aproximativ 10 trilioane de metri cubi, a spus von der Leyen.

De asemenea, benefic în situaţia actuală, a mai spus von der Leyen, este şi faptul că UE şi-a extins reţeaua de conducte şi a crescut capacitatea terminalelor de gaze naturale lichefiate după anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia în 2014.

„Modelele noastre arată acum că avem tendinţa de a fi în siguranţă în cazul unei reduceri a aprovizionării sau a scăderii în continuare a livrărilor de gaze de către Gazprom”, a spus von der Leyen.

În cazul întreruperii totale a aprovizionării vor trebui totuşi adoptate măsuri de urgenţă, a mai spus ea.

În prezent, UE este foarte dependentă de gazul rusesc. O reducere a livrărilor de către Rusia, ca represalii pentru sancţiunile impuse de Occident, în criza ucraineană ar putea, prin urmare, să afecteze puternic statele membre. UE se bazează pe gaz pentru puţin sub un sfert din necesarul de energie, iar 90% din aprovizionarea cu gaze a Uniunii provine, în acest moment, din Rusia, a spus von der Leyen.

Aproximativ 40% din importuri sunt furnizate de Gazprom.

Criza din Ucraina implică un „risc clar” de reducere a gazelor ruseşti către UE, a spus von der Leyen. Totuşi, a adăugat ea, primăvara nu este departe, iar creşterea temperaturilor ar însemna o scădere a cererii de energie pentru încălzire şi relaxarea situaţiei.

În cazul unei agresiuni militare împotriva Ucrainei, Ursula von der Leyen a amenințat, din nou, cu represalii rapide sub formă de sancțiuni.

„Am muncit din greu pentru a putea oferi un răspuns comun cu partenerii noştri în câteva zile”, a spus von der Leyen. 

The post Ursula von der Leyen afirmă că UE are un plan de rezervă dacă Rusia va întrerupe furnizarea de gaze appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code