Flux-stiri

Ursula von der Leyen: Rusia e „cea mai mare ameninţare la adresa ordinii mondiale”

  • Ursula von der Leyen: Rusia este „cea mai mare ameninţare la adresa ordinii mondiale„.
  • Declaraţiile au fost făcute joi, la finalul discuţiilor de la Tokyo cu premierul japonez Fumio Kishida.
  • Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a participat şi el la summitul din capitala japoneză.

Rusia reprezintă „cea mai mare ameninţare” la adresa ordinii internaţionale din cauza războiului său „barbar” din Ucraina, a avertizat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Declaraţiile au fost făcute joi, la finalul discuţiilor de la Tokyo cu premierul japonez Fumio Kishida. Ursula von der Leyen a menţionat şi „pactul îngrijorător al Moscovei cu China„.

Invazia Rusiei în Ucraina nu este doar o chestiune care priveşte Europa, ci zguduie nucleul ordinii internaţionale, inclusiv Asia. Acest lucru nu trebuie să fie tolerat„, a declarat premierul japonez.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a participat şi el la summitul din capitala japoneză.

Ţările din cadrul Uniunii Europene nu au ajuns la un acord pentru impunerea celei de-a şasea serii de sancţiuni împotriva Rusiei, care ar include oprirea graduală a importurilor de petrol.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a deplasat luni după-amiază în Ungaria, în cadrul eforturilor pentru a-l convinge pe premierul Viktor Orban să susţină aplicarea de către Uniunea Europeană a unor noi sancţiuni în domeniul energiei împotriva Rusiei. După vizită, Ursula von der Leyen a anunţat că există „anumite progrese”.

Guvernul Viktor Orban a anunţat săptămâna trecută că se opune „formei actuale” a proiectului Comisiei Europene privind oprirea etapizată a importurilor de petrol din Rusia, Ungaria argumentând că, deşi ar beneficia de o derogare, i-ar fi afectată grav securitatea energetică.

The post Ursula von der Leyen: Rusia e „cea mai mare ameninţare la adresa ordinii mondiale” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code