Flux-stiri

USR e dispus să meargă în Parlament cu guvernul minoritar. Când au loc ultimele negocieri

  • Prioritatea USR este refacerea coaliției, dar dacă PNL, UDMR și minoritățile naționale nu decid același lucru, în Comitetul Politic se va aproba, la începutul săptămânii, un guvern USR.
  • După întâlnirea de miercuri seara cu reprezentanții PNL, UDMR și ai minorităților naționale, Dacian Cioloș a convocat un Biroul Național.
  • Participanții au decis convocarea Comitetul Politic pentru duminică după-amiază, care ar putea hotărî intrarea la guvernare, programul de guvernare și lista de miniștri.

Prioritatea USR este refacerea coaliției, dar dacă PNL, UDMR și minoritățile naționale nu decid același lucru, în Comitetul Politic se va aproba, la începutul săptămânii, un guvern USR.

După întâlnirea de miercuri seara cu reprezentanții PNL, UDMR și ai minorităților naționale, Dacian Cioloș a convocat un Biroul Național.

Participanții au decis convocarea Comitetul Politic pentru duminică după-amiază, care ar putea hotărî intrarea la guvernare, programul de guvernare și lista de miniștri.

Prioritatea numărul 1 a premierului desemnat Dacian Cioloș este refacerea coaliției de guvernare alături de PNL, UDMR și cu sprijinul minorităților naționale din Parlament. Am spus în mod repetat. Însă în cazul în care negocierile, discuțiile eșuează în următoarele zile trebuie să mergem înainte. România trebuie guvernată. Premierul desemnat Dacian Cioloș are acest mandat din partea președintelui României pentru a forma un guvern și a veni cu el în fața Parlamentului. Asta este decizia dânsului și decizia partidului. Mergem înainte având cele două scenarii”, a spus, joi, Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR.

Potrivit acestuia, dacă deciziile privind refacerea coaliției de guvernare în jurul premierului desemnat Dacian Cioloș vor eșua, USR va merge în fața Parlamentului cu un guvern aprobat de Comitetul Politic, cu o listă de miniștri și un program aprobat de Comitetul Politic la începutul săptămânii viitoare.

Moșteanu a mai spus că o nouă rundă de negocieri între liderii coaliției de guvernare va avea loc vineri, în jurul orei 14.00.

The post USR e dispus să meargă în Parlament cu guvernul minoritar. Când au loc ultimele negocieri appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code