Flux-stiri

USR şi AUR atacă modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor

dan barna in sedinta de guvern.dan barna in sedinta de guvern.

  • Reprezentanții USR și AUR au anunțat că vor ataca modificarea regulamentului Camerei Deputaților.
  • Regulamentul a fost modificat și completat miercuri, după ce a primit 202 voturi pentru.
  • Dan Barna susține că noile modificări limitează transparența lucrărilor Parlamentului față de cetățenii români.

Dan Barna şi George Simion anunţă că USR şi AUR vor ataca la CCR modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor, aprobată miercuri în şedinţa de plen. „Limitează transparenţa lucrărilor Parlamentului faţă de cetăţenii României”, a spus Barna.

„Alianţa pentru Unirea Românilor va ataca în totalitate această hotărâre neconstituţională şi e profund dezgustată de felul în care, pentru un singur om care a greşsit, vor să taxeze întregi partide şi întregi grupuri. (…) Pumnul pe care îl puneţi în gura opoziţiei s-ar putea să ricoşeze”, a anunţar copreşedintele AUR George Simion. Şi Dan Barna a anunţat atacarea hotărârii Camerei Deputaţilor la CCR.

USR va ataca la Curtea Constituţională acele prevederi care limitează transparenţa lucrărilor Parlamentului faţă de cetăţenii României”, a spus Barna.

Deputaţii au modificat şi completat, miercuri, regulamentul Camerei. Astfel, este interzisă utilizarea violenţei fizice constând în gesturi agresive ori a violenţei verbale constând în injurii, invective sau calomnie la adresa altui parlamentar. Modificarea a fost aprobată cu 202 voturi „pentru”, 91 „împotrivă” şi patru abţineri.

Copreşedintele AUR, George Simion, a acuzat, în timpul dezbaterilor, introducerea printre modificări a unei prevederi potrivit căreia şedinţele nu pot fi filmate şi transmise live decât prin Secretariatul general sau de jurnaliştii acreditaţi. Potrivit unui amendament aprobat, prin derogare, şedinţele pot fi filmate şi de deputaţi, dar doar din perimetrul alocat grupului parlamentar ai coror membri sunt.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au deschis un dosar pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice după scandalul de luni din Parlament. Şedinţa de luni a Camerei Deputaţilor a fost suspendată după ce liderul AUR a întrerupt discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu. „Hoţule”, i-a strigat Simion lui Popescu pe un ton agresiv. Replica ministrului Energiei a fost: „Eşti un prost”.

The post USR şi AUR atacă modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code