Flux-stiri

Valul de caniculă din Europa se va resimți și în România. În weekend, temperaturile vor atinge 40 de grade

căldurăcăldură

  • Valul de căldură va aduce 40 de grade la sfârșitul săptămânii.
  • Marea Britanie a bătut recordul de temperatură din toate timpurile, cu 40,3 grade.
  • Luni a fost a 14-a cea mai fierbinte zi înregistrată în Franța.

România se pregătește și ea pentru un val de caniculă precum cel care pârjolește vestul Europei. La sfârșitul săptămânii, temperaturile vor atinge 40 de grade, iar ANM va emite cod roșu sau portocaliu de căldură extremă.

Nu este însă risc să avem incendii de pădure, crede Tanczos Barna. Ministrul Mediului spune că singurul pericol vine din partea oamenilor.

„Avem, din păcate, așa-zisele județe piromane, acolo unde persoane iresponsabile dau foc la vegetația uscată de pe câmp.”, a spus ministrul Mediului. „Sunt județe care sunt campioane la acest lucru.”

În Europa de Vest, azi a fost ziua cea mai caldă a anului. Marea Britanie a bătut recordul absolut de căldură, iar în multe localități din Franța au fost temperaturi ca niciodată.

Parisul a avut parte de a treia zi din istorie cu peste 40 de grade, iar suprafețele distruse de vegetație au ajuns la 27.000 de hectare.

O grădină zoologică și-a evacuat aproape toate animalele din calea flăcărilor. Pentru anii viitori, UE își face propria escadrilă de avioane pentru stingerea incendiilor.(VOFULL)

În Austria, din cauze secetei, mii de pești au murit după ce apa în lacuri a scăzut la doar câțiva centimetri. Trei tone de pești au fost salvate de localnici, care i-au mutat în alte iazuri.

The post Valul de caniculă din Europa se va resimți și în România. În weekend, temperaturile vor atinge 40 de grade appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code