Flux-stiri

Varianta africană ar fi provenit de la un pacient infectat cu HIV

  • Douăzeci și două de cazuri pozitive ale unei noi variante de coronavirus au fost identificate în țară.
  • Ministrul Sănătății, Dr. Joe Phaahla, a confirmat joi apariția unei noi variante de Covid-19, care a fost detectată în trei țări, inclusiv Africa de Sud.
  • În timpul unei conferințe de presă de joi, Phaahla a spus că noua variantă, cunoscută sub numele de B.1.1.529, a determinat creșterea numărului de cazuri de Covid-19 în toată țara, în special în regiunea Gauteng.

Douăzeci și două de cazuri de noua variantă de virus SARS-CoV-2 au fost identificate în Africa de Sud, potrivit Institutului Național pentru Boli Transmisibile (NICD).

În timpul unei conferințe de presă de joi, Phaahla a spus că noua variantă, cunoscută sub numele de B.1.1.529, a determinat creșterea numărului de cazuri de Covid-19 în toată țara, în special în regiunea Gauteng.

Este posibil ca membrii publicului să fi observat că cazurile de Covid-19 au crescut. Cazurile au început treptat, dar în ultimele patru sau cinci zile a existat o creștere mai exponențială, în special în Gauteng”, a spus el.

Cel mai mare număr de infectări raportat până acum în Africa de Sud

Miercuri, NICD a raportat 1.275 de noi infectări cu Covid-19 în Africa de Sud. Acesta este cel mai mare număr de infecții cu Covid-19 care a fost înregistrat din 6 octombrie, imediat după ce țara a ieșit din al treilea val.

Directorul KwaZulu-Natal Research Innovation and Sequencing Platform (KRISP), profesorul Tulio de Oliveira, a spus că varianta are 10 mutații. De Oliveira a spus că varianta este de mare îngrijorare, deoarece a fost detectată și în Botswana și în Hong Kong.

Cu toate acestea, semnificația completă a variantei este încă necunoscută. Profesorul a continuat să spună că i se va atribui un nume grecesc de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Săptămâna aceasta, OMS a clasificat varianta B.1.1.529 ca variantă sub monitorizare (VUM).

De Oliveira a adăugat că evenimentele super-raspandire ar putea duce la focare și ar trebui evitate cu orice preț. Țara se află în prezent la nivelul de blocare ajustat 1, care a ușurat restricțiile privind adunările și mișcările oamenilor.

El a mai subliniat că vaccinurile împotriva Covid-19 oferă o protecție puternică. Până miercuri, în toată țara au fost administrate puțin peste 25 de milioane de vaccinuri.

Noua variantă ar fi provenit de la un pacient HIV pozitiv

Dr. Angelique Coetzee, președintele Asociației Medicale din Africa de Sud (SAMA), a indicat că varianta ar fi provenit de la un pacient HIV pozitiv. Cu toate acestea, numărul de cazuri din Africa de Sud nu este încă o preocupare majoră, în timp ce al patrulea val de infecții se profilează.

Coetzee a spus că, deși a existat o creștere generală a cazurilor de Covid-19 în țară, nu a existat nicio creștere a internărilor în spital.

Ceea ce știm este că, de săptămâna trecută, am observat o creștere a pacienților cu Covid-19. Simptomele sunt în cea mai mare parte simptome ușoare și nu am văzut o creștere a internărilor la spital.

Nu știm dacă aceasta [spike in cases] este noua variantă sau nu, ei sunt încă ocupați cu secvențierea și vor ști cel mai probabil până la sfârșitul săptămânii viitoare. Deocamdată nu vrem ca publicul să intre în panică, deoarece sunt doar șase cazuri”, a spus ea.

S-a prezis anterior că cel de-al patrulea val de Covid-19 ar putea atinge un vârf mai mic decât valurile anterioare, dar numai pentru că nu a existat o nouă variantă.

Noua variantă devine în prezent dominantă în Africa de Sud.

The post Varianta africană ar fi provenit de la un pacient infectat cu HIV appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code