Flux-stiri

Variety: John Malkovich îl va interpreta pe celebrul dirijor român Sergiu Celibidache în filmul „Cravata galbenă”

Actorul John Malkovich îl va interpreta pe legendarul dirijor clasic Sergiu Celibidache într-un nou film intitulat „The Yellow Tie” (Cravata galbenă), relatează Variety.

Bazat pe un scenariu scris de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi și James Olivier („Octav”), filmul biografic va explora viața lui Celibidache, unul dintre cei mai controversați dirijori din lume, considerat alternativ un geniu și un nebun de către lumea convențională a muzicii clasice.

Sergiu Celibidache, născut în România, a fost dat afară din casa familiei în adolescență, după ce a dezvăluit că intenționa să urmeze o carieră în muzica clasică.

După perioade în care a rămas fără un adăpost, a câștigat în cele din urmă un concurs pentru a deveni cel mai tânăr dirijor al Orchestrei Filarmonicii din Berlin și a devenit unul dintre cei mai renumiți dirijori ai secolului al XX-lea.

A fost celebru pentru că a refuzat să lanseze înregistrări ale muzicii sale, despre care susținea că nu ar avea același efect în afara unei săli de concert.

Lungmetrajul urmează să fie filmat în România în primăvara/vara anului 2022, John Malkovich urmând să joace rolul lui Celibidache în anii de apus ai compozitorului. Castingul este încă în curs de desfășurare pentru o versiune mai tânără a muzicianului. Des Hamilton supervizează distribuția.

Ce a spus John Malkovich despre Sergiu Celibidache

„Sunt încântat și onorat că mi s-a oferit ocazia de a-l interpreta pe dirijorul Sergiu Celibidache. Un talent unic și singular, el este considerat unul dintre marii vizionari ai muzicii clasice din ultimul secol. A-l interpreta în ultimii săi ani de viață va fi o călătorie provocatoare și fascinantă”, a spus John Malkovich.

„The Yellow Tie” este o coproducție internațională între Oblique Media Film din România și Celi Films din Marea Britanie.

Adela Vrinceanu Celebidachi, Cristina Dobritoiu, Titi Radoaie și James Olivier vor fi producători.

Sergiu Celibidache s-a născut la 28 iunie 1912, în Roman, județul Neamț și a murit în data de 14 august 1996, La Neuville-sur-Essonne, departamentul Loiret din Franța, a fost un dirijor și compozitor român, membru de onoare al Academiei Române.

The post Variety: John Malkovich îl va interpreta pe celebrul dirijor român Sergiu Celibidache în filmul „Cravata galbenă” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code