Flux-stiri

Ministrul de Interne cere implicarea autorităților pentru vaccinarea muncitorilor sezonieri

vaccin-COVIDvaccin-COVID

  • Muncitorii care pleacă în Belgia trebuie să fie informați despre măsurile sanitare ce trebuie respectate.
  • Ministrul Lucian Bode cere implicarea autorităților pentru a-i informa pe muncitorii sezonieri despre vaccinare.
  • Prefecții trebuie să raporteze măsurile luate din 15 decembrie.

Ministrul de Interne Lucian Bode a cerut autorităţilor locale din Bacău, Botoşani, Suceava şi Neamţ să informeze muncitorii sezonieri care vor pleca în Belgia despre măsurile sanitare pe care trebuie să le respecte şi să le recomande vaccinarea.

Solicitarea a venit de la autorităţile din Belgia, a explicat Bode în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii care a avut loc joi.

„În 15 decembrie aţi primit un mesaj privind cetăţenii români, muncitori sezonieri în domeniul culegerii de legume şi fructe cultivate în sere care urmează să facă deplasări la ferme în Belgia. Autorităţile belgiene consideră că aceşti cetăţeni români, nevaccinaţi în cea mai mare parte probabil, vor intră în contact direct cu populaţia din zona ceea ce ar avea că efect creşterea răspândirii virusului. Ne-au cerut să realizăm o campanie de informare, vorbim de măsuri sanitare pe care să le respecte în Belgia şi recomandarea de vaccinare având că grup ţintă aceşti cetăţeni”, a spus Bode.

Ministrul de Interne a cerut prefecţilor să raporteze măsurile luate din 15 decembrie.

The post Ministrul de Interne cere implicarea autorităților pentru vaccinarea muncitorilor sezonieri appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code