Flux-stiri

Proteste violente în München față de restricţiile anti-COVID

  • Mii de oameni au protestat în centrul orașului München.
  • Un jurnalist din cei prezenți la protest a fost rănit.
  • Dintre protestatari, 11 au fost violenți, astfel că autoritățile i-au reținut.

Potrivit datelor transmise de agenţia DPA, în jur de 5.000 de oameni au protestat miercuri seară în centrul oraşului München. Dintre aceștia, unii au atacat forţele de ordine şi jurnalişti. Cel puțin un jurnalist a fost rănit. Poliţia a utilizat gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor. Cel puţin 11 protestatari violenţi au fost reţinuţi, iar alte 14 persoane au fost sancţionate.

„În cursul operaţiunilor, au avut loc atacuri repetate asupra agenţilor forţelor de ordine, care au fost atât de mult presaţi încât au ripostat cu gaze lacrimogene şi bastoane”, a comunicat Poliţia, joi dimineaţă, conform publicaţiei Die Welt. Protestul a izbucnit spontan, fiind organizat prin comunicaţii pe reţele de socializare online. Un alt protest, care era autorizat, a fost anulat.

Manifestanţii sunt nemulţumiţi de restricţiile antiepidemice impuse de Guvernul Olaf Scholz şi de premierul landului Bavaria, Markus Söder. În Germania au loc frecvent proteste faţă de restricţii.

Guvernul de la Berlin a anunţat restricţii privind derularea festivităţilor de Crăciun şi a semnalat că măsurile ar putea fi intensificate din 28 decembrie. De asemenea, cancelarul Olaf Scholz a afirmat în mod repetat că susţine vaccinarea obligatorie, deşi decizia ar trebui luată de Parlament.

Saskia Weishaupt, o deputată din cadrul Alianţei ’90 / Verzi, formaţiune aflată la guvernare alături de Partidul Social-Democrat (SPD) şi de Partidul Liber-Democrat (FDP), şi-a atras critici după ce a afirmat că „protestatarii trebuie atacaţi cu bastoane şi gaze lacrimogene de poliţie”, conform publicaţiei Bild. Unii critici i-au amintit deputatei că, în anul 2018, tot ea pleda pentru reformarea Poliţiei, astfel încât „să aibă atitudine comunitară” şi „să respecte drepturile cetăţenilor”.

The post Proteste violente în München față de restricţiile anti-COVID appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code