Flux-stiri

Bill Gates despre Omicron: „Am putea intra în cea mai gravă parte a pandemiei”

Bill-GatesBill-Gates

  • Bill Gates spune că varianta Omicron duce la cazuri mult mai des decât orice alt virus din istorie.
  • Țara a raportat în ultimele zile, în medie, 148.000 de cazuri noi pe zi.
  • Gates își va anula vacanța și avertizează că SUA intră în cea mai gravă parte a pandemiei.

Într-o serie de mesaje postate pe Twitter, Bill Gates a anunțat că intenționează să își anuleze majoritatea planurilor de vacanță și a avertizat că Statele Unite ale Americii „ar putea intra în cea mai gravă parte a pandemiei”. Afirmând că varianta Omicron se răspândește mai repede decât orice alt virus din istorie, miliardarul și cofondatorul Microsoft a spus că marea necunoscută rămâne cât de bolnav te poate îmbolnăvi varianta Omicron.

„Trebuie să o luăm în serios până când vom ști mai multe despre ea. Chiar dacă va fi doar pe jumătate la fel de severă ca Delta, va fi cea mai gravă creștere pe care am văzut-o până acum, deoarece este atât de contagioasă. Acele câteva luni ar putea fi rele, dar încă mai cred că, dacă luăm măsurile potrivite, pandemia se poate termina în 2022”, a declarat Bill Gates.

Cazurile de Covid-19 în Statele Unite sunt în creștere: În ultima săptămână, țara a înregistrat în medie peste 148.000 de cazuri noi pe zi, cu 23% mai mult decât în urmă cu o săptămână și revenind la nivelurile înregistrate ultima dată la jumătatea lunii septembrie, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins. Peste 69.700 de pacienți cu Covid-19 se aflau miercuri în spitalele din SUA – un număr care tinde să crească de când a scăzut la aproximativ 45.000 pe 8 noiembrie, potrivit datelor Departamentului de Sănătate și Servicii Umane.

SUA au înregistrat o medie de 1.324 de decese Covid-19 pe zi în ultima săptămână, cu 11% mai mult decât în săptămâna precedentă, potrivit Johns Hopkins. Prin intermediul fundației Bill & Melinda Gates, Bill Gates a încercat să reducă decalajul de vaccinare, observând că mult mai puține persoane din țările cu venituri mici au primit un vaccin Covid-19. El a declarat într-un articol de opinie publicat de CNN în octombrie că acest decalaj va fi tot mai greu de acoperit, deoarece guvernele mai bogate ale lumii cumpără doze suplimentare care să servească drept vaccinuri de rapel.

„Oamenii au dreptate să fie supărați din cauza inechității de aici. Vaccinurile fac din Covid-19 o boală care poate fi prevenită în mare parte – și una care poate supraviețui în toate cazurile, cu excepția celor mai rare – și este sfâșietor să știi că oamenii mor de o boală nu pentru că nu poate fi oprită, ci pentru că trăiesc într-o țară cu venituri mici”, a spus Gates.

The post Bill Gates despre Omicron: „Am putea intra în cea mai gravă parte a pandemiei” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code