Flux-stiri

STUDIU: Celulele T din răceli oferă protecție împotriva COVID-19

celule-COVIDcelule-COVID

  • Studiul a inclus 52 de persoane expuse la COVID la domiciliu.
  • Cei care nu au fost infectați au luptat cu răcelile obișnuite.
  • Autorii sugerează că noi vaccinuri ar putea imita această protecție.

Celulele T din răcelile obișnuite pot oferi protecție împotriva COVID-19. Un studiu publicat luni de Imperial College London a constatat că un nivel ridicat de celule T din urma răcelii comune poate oferi protecție împotriva COVID-19, ceea ce ar putea contribui la elaborarea unor abordări pentru a doua schemă de vaccinuri.

Imunitatea împotriva COVID-19 este o imagine complexă și, deși există dovezi ale scăderii nivelului de anticorpi la șase luni după vaccinare, se crede că celulele T au, de asemenea, un rol vital în asigurarea protecției. Studiul, care a început în septembrie 2020, a analizat nivelurile de celule T cu reactivitate încrucișată generate de răceli comune anterioare la 52 de contacte ale cazurilor pozitive de COVID-19 la scurt timp după expunere, pentru a vedea dacă acestea au continuat să dezvolte infecția.

S-a constatat că cei 26 care nu au dezvoltat infecția aveau niveluri semnificativ mai ridicate ale acestor celule T decât persoanele care s-au infectat. Imperial nu a precizat cât timp ar dura protecția oferită de celulele T.

„Am descoperit că nivelurile ridicate de celule T preexistente, create de organism atunci când este infectat cu alte coronavirusuri umane, cum ar fi răceala comună, pot proteja împotriva infecției cu COVID-19”, a declarat autorul studiului, Dr. Rhia Kundu.

Autorii studiului, publicat în Nature Communications, au declarat că proteinele interne ale virusului SARS-CoV-2 care sunt vizate de celulele T ar putea oferi o alternativă pentru producătorii de vaccinuri.

The post STUDIU: Celulele T din răceli oferă protecție împotriva COVID-19 appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code