Flux-stiri

Premierul Naftali Bennett: Israelul nu va fi legat de niciun acord nuclear cu Iranul

  • Premierul israelian a transmis că statul său nu va fi legat de niciun acord nuclear cu Iranul.
  • Naftali Bennett a mai transmis că va continua să se considere liber să acționeze „fără constrângeri”.
  • Discuțiile dintre Iran și SUA au fost reluate la Viena, în urmă cu o săptămână.

Premierul israelian, Naftali Bennett, a declarat luni că Israelul nu va fi legat de niciun acord nuclear cu Iranul și va continua să se considere liber să acționeze „fără constrângeri” împotriva celui mai mare dușman al său, dacă va fi necesar.

Discuțiile indirecte dintre Iran și Statele Unite privind salvarea acordului nuclear iranian din 2015 au fost reluate în urmă cu o săptămână la Viena. Ministrul de externe al Franței a declarat vineri că s-au înregistrat progrese, deși timpul se scurge.

„În ceea ce privește discuțiile nucleare de la Viena, suntem cu siguranță îngrijorați. Israelul nu este parte a acordurilor. Israelul nu este obligat de ceea ce va fi scris în acorduri, dacă acestea vor fi semnate, iar Israelul va continua să mențină libertatea deplină de acțiune oriunde și oricând, fără constrângeri”, a declarat Bennett, într-o informare pentru o comisie parlamentară.

Israelul a făcut apel la puterile mondiale să mențină o opțiune militară credibilă împotriva Iranului în timp ce urmăresc un acord.

Unii experți s-au întrebat dacă Israelul, de unul singur, are capacitățile militare necesare pentru a opri dezvoltarea nucleară a Iranului. Republica Islamică Iran neagă, însă, faptul că vor să dezvolte arme atomice.

The post Premierul Naftali Bennett: Israelul nu va fi legat de niciun acord nuclear cu Iranul appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code