Flux-stiri

STUDIU. Practicile de somn sunt mai puțin sigure după trezirea nocturnă a bebelușului

bebeluș dormindbebeluș dormind

  • 39% dintre părinți raportează o a doua practică de somn după trezirea nocturnă a bebelușului, cu o proporție mare de schimbări către practici mai puțin sigure.
  • Mai puțin de jumătate (44%) dintre părinți au aderat la toate cele trei recomandări privind somnul în siguranță.
  • Cercetătorii au comparat practicile de somn ale sugarilor de 12 luni sau mai mici la două momente – la începutul somnului și după trezirea nocturnă.

Puțini părinți cu sugari în vârstă de 12 luni sau mai mici raportează că au aderat la toate cele trei practici de somn sigure recomandate la începutul somnului și după trezirea nocturnă, cu multe schimbări către practici mai puțin sigure, potrivit unui studiu publicat online la 30 mai în Pediatrics.

Mersine A. Bryan, M.D., M.P.H., de la Universitatea Washington din Seattle, și colegii săi au efectuat un sondaj online transversal al părinților cu sugari în vârstă de 12 luni sau mai mici pentru a evalua practicile de somn raportate de părinți. Un scor compozit a examinat dacă toate cele trei practici de somn sigur au fost utilizate la începutul somnului și după trezirea nocturnă; somnul sigur a fost definit ca fiind poziția dorsală, dormitul într-un spațiu separat și dormitul într-un pătuț, un basinet, un leagăn.

Cercetătorii au constatat că 39% dintre cei 1.500 de participanți au raportat o a doua practică de somn. Dintre cei care au raportat o practică a celui de-al doilea somn, 28 și 9 la sută au îndeplinit toate cele trei criterii de somn sigur la începutul somnului și, respectiv, la ambele puncte de timp. Un număr semnificativ mai mare de modificări ale practicilor de somn au fost la practici mai puțin sigure. Vârsta părinților mai mică de 25 de ani, rasa și etnia părinților, părinții aflați la prima căsătorie, casele cu expunere la fum de țigară și copiii născuți la mai puțin de 37 de săptămâni au fost factori asociați cu a doua practică de somn.

„Este important faptul că o proporție semnificativ mai mare de schimbări au fost la o practică mai puțin sigură (de exemplu, de la poziția culcat pe spate la cea în decubit ventral)”, scriu autorii. „Mai puțin de 10% din eșantionul nostru a raportat că a aderat la toate cele trei practici de somn sigur recomandate pentru sugari, atât la începutul somnului, cât și după trezirea nocturnă”.

The post STUDIU. Practicile de somn sunt mai puțin sigure după trezirea nocturnă a bebelușului appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code