Flux-stiri

Andrzej Duda, președintele Poloniei: Negocierile cu Putin sunt ca o conversație cu Hitler

  • Președintele polonez Andrzej Duda i-a mustrat pe liderii Franței și Germaniei pentru conversațiile lor telefonice cu președintele rus Vladimir Putin.
  • Acesta a spus că a fost ca și cum ai vorbi cu Adolf Hitler în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a informat ziarul german Bild.
  • Cancelarul german Olaf Scholz și președintele francez Macron au avut conversații telefonice cu Putin de când Rusia a lansat o invazie devastatoare a Ucrainei, Macron înfuriind în special Ucraina, spunând că Rusia nu ar trebui „umilită” pentru a-și păstra șansele pentru o decizie diplomatică.

Cancelarul german Olaf Scholz și președintele francez Macron au avut conversații telefonice cu Putin de când Rusia a lansat o invazie devastatoare a Ucrainei, Macron înfuriind în special Ucraina, spunând că Rusia nu ar trebui „umilită” pentru a-și păstra șansele pentru o decizie diplomatică.

Într-un interviu pentru Bild, publicat pentru prima dată pe canalul său de YouTube miercuri seara, Duda a spus că astfel de discuții nu fac decât să legitimeze războiul ilegal din Ucraina.

A vorbit cineva așa ca Adolf Hitler în timpul celui de-al Doilea Război Mondial? Că ar trebui să acționăm într-un mod care să nu fie umilitor pentru Adolf Hitler? Nu am auzit astfel de voci”, a spus Duda.

Conflictul din Ucraina, descris de Moscova drept o „operațiune militară specială” pentru a înlătura presupusele amenințări la securitate, a devastat orașe, a ucis mii de civili și a forțat peste 7 milioane de oameni să părăsească țara, a informat Reuters.

Ucraina și aliații săi occidentali: Rusia poartă un război neprovocat pentru a ocupa teritoriul

Într-o conversație telefonică pe care a avut-o cu Putin în 28 mai, Scholz și Macron i-au cerut să-i elibereze pe cei 2.500 de luptători ucraineni capturați la uzina de oțel Azovstal din Mariupol și să discute direct cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Italia și Ungaria au cerut Uniunii Europene să ceară în mod explicit încetarea focului în Ucraina și discuții de pace cu Rusia, în opoziție cu alte state membre precum Polonia, care sunt hotărâte să ia o poziție fermă împotriva Moscovei.

Luna trecută, Zelenski a fost revoltat de propunerile unor oficiali occidentali ca Kievul să renunțe la teritoriu și să facă concesii pentru a pune capăt războiului, spunând că ideea amintește de încercările de a potoli Germania nazistă în 1938, în ajunul celui de-al Doilea Război Mondial.

The post Andrzej Duda, președintele Poloniei: Negocierile cu Putin sunt ca o conversație cu Hitler appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code