Eveniment

VIDEO Andrei Baciu: La data de 20 septembrie se făcea testare în 102 farmacii cu teste gratuite oferite de Ministerul Sănătăţii

Secretarul de stat Andrei Baciu de la Ministerul Sănătăţii a declarat vineri că la data de 20 septembrie se făcea testare în 102 farmacii cu teste gratuite oferite de minister.

“La data de 20 septembrie erau active 102 farmacii în care se face testarea cu teste gratuite oferite de către Ministerul Sănătăţii, în ultimele trei săptămâni fiind avizate 30 de farmacii în acest sens. Demersurile vor continua. (…) Pentru partea de testare, farmaciile pot percepe o taxă. Aici este alegerea lor dacă o fac sau nu”, a spus Baciu într-o conferinţă de presă.

 

Referindu-se la tratamentul cu anticorpi monoclonali, Andrei Baciu a afirmat că au fost semnate trei acorduri de către Comisia Europeană.

“Astfel, există cinci molecule (n.r. – anticorpi monoclonali) cu un potenţial semnificativ de primire de autorizaţie de punere pe piaţă în perioada imediat următoare iar anticorpii monoclonali se ştie despre aceştia că au fost folosiţi în SUA, fiind un alt sistem de avizare, au fost şi în România ca parte a unor studii clinice. Comisia Europeană a semnat deja trei acorduri pentru aceşti anticorpi monoclonali şi vreau să transmitem că şi România este parte a acestor acorduri. În cursul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie, cel mai probabil, vor primi autorizaţie de punere pe piaţă. A fost un anunţ al Agenţiei Europene a Medicamentului cum că pe data de 11 noiembrie, cel mai probabil, pentru una dintre aceste molecule va fi emisă o autorizaţie”, a explicat secretarul de stat. AGERPRES/(A – autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

 

Citeşte şi:

 

VIDEO Raed Arafat: Intrarea în restaurantele din interiorul mall-urilor se va face cu certificatul verde COVID

 

VIDEO Raed Arafat: Avem localităţi carantinate în patru judeţe

 

VIDEO Arafat: Patru pacienţi cu COVID, transferaţi din Bucureşti la Târgu Mureş

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code