Flux-stiri

Vladimir Putin spune că nu este nevoie de noi atacuri masive asupra Ucrainei

  • Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că nu este nevoie de noi atacuri masive asupra Ucrainei și că Rusia nu urmărește să distrugă țara.
  • Putin a declarat într-o conferință de presă la finalul unui summit în Kazahstan că apelarea rezerviștilor ruși se va încheia în două săptămâni.
  • Rusia a avertizat, de asemenea, asupra unei catastrofe globale” în cazul unei confruntări directe a trupelor NATO cu Rusia.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că nu este nevoie de noi atacuri masive asupra Ucrainei și că Rusia nu urmărește să distrugă țara. Putin a declarat într-o conferință de presă la finalul unui summit în Kazahstan că apelarea rezerviștilor ruși se va încheia în două săptămâni și că nu există planuri pentru o nouă mobilizare.

De asemenea, el a repetat poziția Kremlinului potrivit căreia Rusia este dispusă să poarte discuții, deși a spus că acestea ar necesita o mediere internațională dacă Ucraina ar fi pregătită să participe. Luate împreună, comentariile lui Putin au părut să sugereze o ușoară îndulcire a tonului său, în timp ce războiul se apropie de sfârșitul celei de-a opta luni, după săptămâni de progrese ucrainene și înfrângeri semnificative ale Rusiei. Acțiunile de pe Wall Street au deschis în creștere, deoarece comercianții le-au interpretat ca o atenuare a tensiunilor geopolitice.

Dar Putin – care a declarat că ar fi gata să folosească arme nucleare pentru a apăra integritatea teritorială” a Rusiei – a avertizat, de asemenea, asupra unei catastrofe globale” în cazul unei confruntări directe a trupelor NATO cu Rusia.

El vorbea după o săptămână în care Rusia a organizat cele mai grele atacuri cu rachete asupra Kievului și a altor orașe ucrainene de la începutul invaziei sale din 24 februarie – o acțiune despre care Putin a spus că a fost o represalii pentru un atac care a avariat un pod rusesc spre Crimeea anexată unilateral.

Nu ne propunem sarcina de a distruge Ucraina. Nu, bineînțeles că nu”, a declarat Putin. El a spus că „nu este nevoie de lovituri masive” acum, deoarece majoritatea țintelor desemnate au fost lovite.

Invazia șovăielnică a Rusiei l-a confruntat pe Putin cu cea mai profundă criză din cei 22 de ani de când este liderul suprem al Rusiei, în condițiile în care chiar și aliații loiali ai Kremlinului au atacat eșecurile generalilor săi și natura haotică a mobilizării. Dar el a răspuns Nu” când a fost întrebat dacă are regrete, spunând că eșecul de a acționa în Ucraina ar fi fost și mai rău.

Vreau să fie clar: ceea ce se întâmplă astăzi este neplăcut, ca să spunem așa, dar am fi obținut același lucru puțin mai târziu, doar că în condiții mai rele pentru noi, asta e tot. Așa că acționăm corect și în timp util”.

The post Vladimir Putin spune că nu este nevoie de noi atacuri masive asupra Ucrainei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code