Flux-stiri

Warner Bros, dat în judecată din cauza lansării „abisale” a Matrix Resurrections

  • Warner Bros a fost dat în judecată de către cofinanțatorii Villange Roadshow din cauza lansării hibride a sequel-ului SF The Matrix Resurrections.
  • Compania de producție spune că lansarea din decembrie a fost ruinată de o lansare simultană în streaming SUA.
  • Filmul era programat să fie lansat în aprilie 2022, dar a fost mutat la sfârșitul anului 2021

Warner Bros a fost dat în judecată de către cofinanțatorii Villange Roadshow din cauza lansării hibride a sequel-ului SF The Matrix Resurrections. Compania de producție spune că lansarea din decembrie a fost ruinată de o lansare simultană în streaming SUA.

La fel ca toate titlurile Warnes din 2021, cel de-al patrulea film Matrix a fost lansat pe marele ecran și pe serviciul de streaming al companiei, HBO Max, ca răspuns la pandemie. O plângere înaintată de Villange Roadshow susține că decizia a distrus orice șansă de încasări în luna decembrie.

The Matrix Resurrections, care i-a reunit pe starurile Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss, a avut încasări de doar 37 de milioane de dolari în SUA și tocmai a trecut de 153 de milioane de dolari la nivel mondial. Se crede că bugetul este de aproximativ 190 de milioane de dolari. The Matrix Reloaded, cel mai performant film din franciză, a obținut peste 740 de milioane de dolari în 2013.

„Strategia WB nu numai că a asigurat că Matrix Ressurections va fi un eșec la box-office, dar a provocat, de asemenea, prejudicii grave întregii francize Matrix”, se susține în proces. „Nu poate exista nicio îndoială că cifrele abisale ale vânzărilor de box office în sălile de cinema ale filmului The Matrix Resurrections diluează valoarea acestei francize de cort, deoarece lipsa de profitabilitate a unui film împiedică, în general, studiourile să investească în continuări suplimentare și filme derivate pe termen scurt”.

Recenziile pentru The Matrix Resurrections au fost mixte la lansare, Peter Bradshaw de la The Guardian numindu-l „un reboot greoi care nu oferă un motiv convingător pentru existența sa”.

Filmul eram programat inițiat să fie lasat în aprilie 2022, dar a fost mutat la sfârșitul anului 2021, o decizie despre care plângerea susține că a fost menită să „creeze un val disperat de abonamente premium HBO Max de sfârșit de an”. În urmă cu două săptămâni, Warners a dezvăluit că HBO Max a câștigat peste 5 milioane de abonați americani în 2021, în creștere cu 35% în ultimele 24 de luni.

Compania Village Roadshow reclamă încălcarea constractului și susține că Warners „concepe, de asemenea, diverse scheme”, pentru a-i priva de drepturile pentru continuările altor filme deținute în comun, cum ar fi continuările filmelor Charlie and the Chocolate Factory și Edge of Tomorrow. Compania a investit peste 4,5 miliarde de dolari într-un parteneriat care durează de mai bine de 20 de ani.

„Aceasta este o încercare frivolă a Village Roadshow de a evita angajamentul contractual de a participa la arbitrajul pe care l-am început împotriva lor săptămâna trecută”, a declarat studioul în răspuns. „Nu avem nicio îndoială că acest caz va fi rezolvat în favoarea noastră”.

Decizia Warner de a-și pune programul pentru 2021 pe HBO Max în același timp a provocat furia regizorilor de film care au lucrat cu ei, printre care Christopher Nolan și Denis Villeneuve. Filmele din 2022 ale studioului vor fi lansate în cea mai mare parte doar în cinematografe, cu câteva posibile excepții.

The post Warner Bros, dat în judecată din cauza lansării „abisale” a Matrix Resurrections appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code