Flux-stiri

Zelenski a ajuns la Washington și a cerut mai mult ajutor și arme pentru Ucraina

  • Va fi anunțat un pachet american de aproape 2 miliarde de dolari pentru Ucraina.
  • Aceasta este prima călătorie în străinătate a lui Zelenski de la începutul invaziei rusești.
  • El spune că deplasarea are ca scop stimularea capacităților de apărare ale Kievului.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a îndreptat miercuri spre Washington pentru a se întâlni cu președintele Joe Biden, pentru a se adresa Congresului și pentru a căuta „arme, arme și mai multe arme”, în prima sa călătorie în străinătate de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu 300 de zile.

Zelenski a declarat că vizita este menită să consolideze rezistența și capacitățile de apărare” ale Ucrainei, în contextul atacurilor repetate ale rachetelor și dronelor rusești asupra aprovizionării cu energie și apă a țării în toiul iernii.

Consilierul său politic, Mykhailo Podolyak, a declarat că vizita a arătat gradul ridicat de încredere dintre cele două țări și i-a oferit ocazia de a explica de ce arme are nevoie Kievul. Acest lucru pune capăt, în sfârșit, încercărilor părții ruse… de a dovedi o presupusă răcire tot mai mare în relațiile noastre bilaterale”, a declarat Podolyak pentru Reuters.

Acest lucru, desigur, nu este nici pe departe așa ceva. Statele Unite sprijină fără echivoc Ucraina”. Biden va anunța o asistență militară suplimentară de aproape 2 miliarde de dolari pentru Ucraina, care va include o baterie de rachete Patriot pentru a o ajuta să se apere împotriva barajelor de rachete rusești, a declarat un oficial american de rang înalt.

…Arme, arme și iar arme. Este important să explicăm personal de ce avem nevoie de anumite tipuri de arme”, a declarat Podolyak. În special, vehicule blindate, cele mai recente sisteme de apărare antirachetă și rachete cu rază lungă de acțiune”.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat că diplomația și capacitățile de apărare vor fi în fruntea agendei.

În mod clar, ne vom asigura că președintele Zelenski, atunci când va părăsi această țară, va ști că pleacă cu sprijinul deplin al Statelor Unite în continuare”, a declarat el pentru MSNBC într-un interviu acordat înainte de sosirea lui Zelenski.

The post Zelenski a ajuns la Washington și a cerut mai mult ajutor și arme pentru Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 45 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code