Flux-stiri

Zelenski, către eurodeputați: „Uniunea Europeană va fi mult mai puternică cu noi. În mod sigur, Ucraina va fi singură fără voi”

  • Parlamentul European a aprobat cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană.
  • Zelenski către eurodeputați: „Dovediți că sunteți alături de noi.”
  • 140 de diplomați au părăsit sala când Lavrov s-a adresat ONU.

Ucraina face încă un pas spre aderarea la Uniunea Europeană. Eurodeputații au votat o rezoluție prin care cer instituțiilor europene să acorde Ucrainei statutul de țară-candiat. România, Polonia, Ungaria și țările baltice susțin dorința Kievului. Președintele Consiliului European a avertizat însă că sunt lideri care au alte păreri. Zelenski s-a adresat Parlamentului European și a a fost aplaudat la scenă deschisă.

Ne-am dovedit puterea. Am dovedit că suntem exact la fel ca și voi. Dovediți că sunteți alături de noi! Dovediți că nu ne veți lăsa baltă! Dovediți că sunteți cu adevărat europeni! Și atunci viața va învinge moartea și lumina va învinge întunericul”, a transmis președintele Zelenski eurodeputaților, referitor la posibil aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană.

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a subliniat că instituția pe care o conduce va sprijini investigarea crimelor de război comise în Ucraina și îl va trage la răspundere pe liderul Belarusului, Alexander Lukașenko, care săa alăturat acțiunilor lui Putin.

Mesajul Europei este clar: Ne vom ridica în picioare. Nu vom privi în altă parte când cei care luptă în stradă pentru valorile noastre se vor confrunta cu uriașa mașinărie de război a lui Putin. Vom sprijini jurisdicția Curții Penale Internaționale și investigarea crimelor de război din Ucraina. Îl vom trage la răspundere, așa cum îl vom trage la răspundere pe Lukașenko”, a spus, marți, președinta Parlamentului European Roberta Metsola.

La ONU, ambasadorii din zeci de țări au votat o rezoluție care cere Rusiei să oprească războiul. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a intrat în direct să își susțină punctul de vedere. În acel moment, 140 de diplomați au părăsit sala.

The post Zelenski, către eurodeputați: „Uniunea Europeană va fi mult mai puternică cu noi. În mod sigur, Ucraina va fi singură fără voi” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code