Flux-stiri

Anders Breivik, care a ucis 77 de oameni în 2011, promite că s-a schimbat și cere eliberare condiționată

  • Anders Breivik, cel care a ucis 77 de oameni, în 2011, a cerut să fie eliberat condiționat din închisoare
  • Rudele celor 77 de victime s-au arătat nemulțumite de faptul că procesul s-a difuzat la televizor, prilej pentru Breivik să efectueze salutul hitlerist și să își expună teoriile neonaziste.
  • Neonazistul norvegian, Breivik promite că s-a schimbat și că a renunțat la violență.

În Norvegia, procesul lui Anders Breivik a încins spiritele, după ce acesta a cerut să fie eliberat condiționat din închisoare. Breivik a fost condamnat, în anul 2012, la 21 de ani de închisoare, cu posibilitatea de prelungire, pentru că a ucis șaptezeci și șapte de oameni, în 2011.

Rudele victimelor au fost nemulțumite de faptul că procesul a fost transmis la televizor și și-au exprimat îngrijorarea că Breivik va folosi procesul ca pe o rampă de lansare a viziunilor sale politice. Comportamentul său din timpul audierilor a confirmat aceste temeri, întrucât momentul a reprezentat un prilej pentru Breivik să efectueze salutul hitlerist și să își expună teoriile neo-naziste. Un alt motiv de supărare a fost dat de condițiile primitoare în care acesta este încarcerat. Deținutul dispune de o celulă formată din trei camere, de un televizor cu DVD și o consolă de jocuri, având chiar posibilitatea să facă exerciții fizice.

Cererea de eliberare condiționată a șocat țara, potrivit AFP. În timpul audierilor, Breivik a declarat că renunță la violență și promite că s-a schimbat. „Astăzi, mă dezic total de violență și de obiectivele din manifest. Vă dau cuvântul meu de onoare că am lăsat totul în trecut pentru totdeauna”, declară Breivik.

The post Anders Breivik, care a ucis 77 de oameni în 2011, promite că s-a schimbat și cere eliberare condiționată appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code