Flux-stiri

Zelenski l-a invitat pe președintele Germaniei la Kiev, deși recent i-a refuzat vizita

  • Conversaţia dintre Volodimir Zelenski şi Frank-Walter Steinmeier a durat aproximativ 45 de minute şi a permis depăşirea momentelor de nervozitate din trecut, conform Preşedinţiei de la Berlin.
  • Volodimir Zelenski i-a invitat la Kiev pe preşedintele Frank-Walter Steinmeier şi pe cancelarul Olaf Scholz. În urmă cu câteva săptămâni, Volodimir Zelenski a refuzat o vizită a preşedintelui german, din cauza relaţiilor acestuia cu Rusia în trecut.
  • Ca reacţie, cancelarul Olaf Scholz a refuzat, la rândul său, o propunere de a se deplasa la Kiev.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a discutat joi, prin telefon, cu omologul său din Germania, Frank-Walter Steinmeier, pe care l-a invitat la Kiev, deşi recent refuzase o vizită a acestuia, informează site-ul Tagesschau.de.

Conversaţia dintre Volodimir Zelenski şi Frank-Walter Steinmeier a durat aproximativ 45 de minute şi a permis depăşirea momentelor de nervozitate din trecut, conform Preşedinţiei de la Berlin.

Frank-Walter Steinmeier i-a transmis „solidaritatea sa, respectul şi susţinerea pentru lupta curajoasă a poporului ucrainean împotriva agresorului rus”.

Cei doi preşedinţi au catalogat discuţia ca fiind „foarte bună” şi „au stabilit să menţină contactele”, potrivit Preşedinţiei germane.

Volodimir Zelenski i-a invitat la Kiev pe preşedintele Frank-Walter Steinmeier şi pe cancelarul Olaf Scholz. În urmă cu câteva săptămâni, președintele ucrainean a refuzat o vizită a preşedintelui german, din cauza relaţiilor acestuia cu Rusia în trecut. Ca reacţie, cancelarul Olaf Scholz a refuzat, la rândul său, o propunere de a se deplasa la Kiev.

The post Zelenski l-a invitat pe președintele Germaniei la Kiev, deși recent i-a refuzat vizita appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code