Flux-stiri

Zelenski, mesaj pentru armata din Rusia: „Nimeni în lume nu vă va ierta că aţi ucis oameni paşnici”

  • Zelenski a transmis un mesaj armatei ruse, spunând că toată lumea o va ține minte și că nu va primi iertare din partea nimănui pentru crimele pe care le-a făcut.
  • Acesta a precizat că, în doar cinci zile, peste 100 de rachete de croazieră au lovit Ucraina.
  • Președintele Ucrainei a mai spus că atacurile au fost intenționate.

Zelenski a transmis un mesaj puternic armatei din Rusia, după atacurile asupra Ucrainei care durează de aproximativ o săptămână. Într-o alocuţiune ţinută luni seara târziu, preşedintele ucrainean Volodymyr Zelenski a declarat că, în cinci zile, 56 de raiduri de rachete şi 113 rachete de croazieră au fost lansate în Ucraina de către forţele ruseşti.

El a adăugat: „Astăzi, forţele ruseşti au tras cu brutalitate asupra Harkovului din artileria cu reacţie. A fost, în mod clar, o crimă de război„.

Harkov este un oraş paşnic, există zone rezidenţiale paşnice, nu există facilităţi militare. Zeci de mărturii ale martorilor oculari dovedesc că nu este vorba de o singură rafală trasă eronat, ci de distrugerea deliberată a oamenilor: ruşii ştiau unde trag. Va exista, cu siguranţă, un tribunal internaţional pentru această crimă – este o încălcare a tuturor convenţiilor. Nimeni în lume nu vă va ierta că aţi ucis oameni paşnici din Ucraina„, a mai spus președintele Ucrainei.

Zelenski a cerut Israelului să susțină negocierile cu Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut, vineri seară, Guvernului israelian să medieze eventuale negocieri de pace între Ucraina şi Rusia, anunţă Yevgen Korniychuk, ambasadorul ucrainean în Israel.

„Preşedintele ucrainean consideră că Israelul este singurul stat democratic care are relaţii foarte bune atât cu Rusia, cât şi cu Ucraina, astfel încât să poată facilita organizarea acestor negocieri”, a declarat ambasadorul ucrainean, Yevgen Korniychuk, potrivit CNN, citat de Mediafax.

Diplomatul ucrainean a argumentat că Ierusalimul ar fi un loc mai bun pentru negocieri decât Capitala Belarusului, Minsk, propusă de Moscova pentru găzduirea negocierilor. Guvernul israelian nu a anunţat nici că acceptă, nici nu a refuzat, analizează propunerea, iar acesta este un semnal pozitiv”, a subliniat ambasadorul Ucrainei în Israel.

The post Zelenski, mesaj pentru armata din Rusia: „Nimeni în lume nu vă va ierta că aţi ucis oameni paşnici” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code