Flux-stiri

Ziua în care fotbalul a dat tot ce avea mai bun – Gică Hagi, Neymar și Cristiano Ronaldo

Scor de 1-0 pentru Viitorul, în meciul cu Dinamo. Hagi a ajuns la 100 de victorii ca antrenor în Liga 1Scor de 1-0 pentru Viitorul, în meciul cu Dinamo. Hagi a ajuns la 100 de victorii ca antrenor în Liga 1

  • Gică Hagi își serbează ziua de naștere. Acesta împlinește 57 de ani.
  • Tot în această zi s-au născut Neymar și Cristiano Ronaldo.
  • Hagi deține recordul pentru cele mai multe goluri în tricoul României, 35, la egalitate cu Adi Mutu.

Gigă Hagi, Neymar și Cristiano Ronaldo sunt nume mari ale fotbalului. Pe lângă pasiunea pentru acest sport, îi mai leagă un lucru – au aceeași zi de naștere, 5 februarie.

Gică Hagi

Gică Hagi, 57 de ani, a făcut istorie în fotbalul românesc este unul dintre cei mai buni mijlocași ofensivi. A fost desemnat cel mai bun fotbalist român din istorie, dar și unul dintre cei mai buni din generația sa. El deține recordul pentru cele mai multe goluri în tricoul României, 35, alături de Adi Mutu.

În anul 2003, Gigă Hagi a fost numit de Federația Română de Fotbal ca fiind cel mai bun jucător de fotbal din țara noastră, din ultimele cinci decenii. Pe plan internațional, a primit recunoaștere din partea: Djalminha Feitosa Dias, Ruud Gullit, Maurizio Neri și Hakan Șukur, printre alții.

gica-hagi
gica-hagi

Neymar

Neymar (30 de ani) este un jucător de fotbal brazilian, printre cei mai populari din întreaga lume. Acesta a jucat pentru Brazilia U-20, Brazilia U-17, Brazilia și Brazilia U-23. Totodată cea mai mare perioadă din junioratul său a petrecut-o în echipa Santos Futebol Clube.

În vara anului 2017, PSG a plătit suma de 222 de milioane de euro clubului FC Barcelona, pentru a-l putea avea în echipă.

În anul 2010, selecționerul Mano Menezes l-a luat pe Neymar la Naționala Mare a Braziliei. Meciul s-a jucat împotriva naționalei SUA. La doar 28 de minute de la debut, acesta a marcat primul său gol, următoarele două fiind împotriva Scoției.

Neymar
Neymar

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo (37 de ani) este unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din istorie. În prezent, acesta activează la clubul Manchester United, dar și la echipa națională de fotbal a Portugaliei, alături de care vrea să mai prindă o Cupă Mondială.

Ronaldo a primit de cinci ori Balonul de Aur, iar Gheata de Aur de trei ori. La vârsta de doar 28 de ani, acesta a marcat al 400-lea gol și, un an mai târziu, a primit titlul de cel mai bun jucător portughez din istorie.

Cristiano Ronaldo

The post Ziua în care fotbalul a dat tot ce avea mai bun – Gică Hagi, Neymar și Cristiano Ronaldo appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code